Engellilere yüzde 5 kota önerisi

Güncelleme Tarihi:

Engellilere yüzde 5 kota önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 13:08

Engellilere yüzde 5 kota önerisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CHP 26. Dönem Antalya Milletvekili Adayı Barış İşbilen, Siyasi Partiler Yasası ve CHP tüzük değişikliklerinde, engellilere yüzde 5 kota uygulanması önerisinde bulundu.
Barış İşbilen, 2017 yılında yapılan referandum neticesinde gerek Siyasi Partiler Yasası'nda, gerekse siyasi partilerin tüzüklerinde değişim ve güncellemelerin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu kaydetti. Engellilerin TBMM'de 26. Dönemde sadece iki milletvekili ile temsil edildiğini, siyasi partilerin örgütlerinde ise yok sayıldığını aktaran İşbilen, "Kadın ve gençlerimiz engellilere göre TBMM ve siyasi parti örgütlerinde temsil noktasında çok daha avantajlı iken siyasi partilerimizin tüzüklerinde pozitif ayrımcılık gereğince cinsiyet ve gençlik kotası uygulanırken, bu kotanın engellilere uygulanmaması hayatın doğal akışına aykırıdır" dedi. Konuyla ilgili CHP Antalya İl Başkanlığı'na yazılı müracaat eden İşbilen, şöyle devam etti:
"Partimizin katıldığı milletvekili genel seçimlerinde merkez yoklaması yoluyla belirlenecek adayların saptanmasında, Parti Meclisi seçiminde, il, ilçe, belde yönetim organlarının seçiminde, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için adayların saptanmasında, kongre ve kurultay delegesi seçimlerinde en az yüzde 5 engelli kotası uygulanmasını önermekteyim. Yüzde 5 engelli kotası önerimin, 9-10 Mart'ta yapılacak tüzük kurultayı öncesi çalışma gruplarında ve kurultay gününde gündeme alınmasını diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!