Engellilere Taşımalı Eğitim

Güncelleme Tarihi:

Engellilere Taşımalı Eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 10:06

ADANA TOROS DERNEKLERİ FEDERASYONU'NUN HAZIRLADIĞI "TOROSLARI AŞAN ENGELLİLER" PROJESİ KAPSAMINDA ADANA VE İLÇELERİNDEKİ ENGELLİLERİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI AMACIYLA İLÇELERDEKİ ENGELLİLER HAFTA SONLARI KENT MERKEZİNE GETİRİLEREK EĞİTİLİYOR.

Adana Toros Dernekleri Federasyonu’nun hazırladığı "Torosları Aşan Engelliler" projesi kapsamında Adana ve ilçelerindeki engellilerin topluma kazandırılması amacıyla ilçelerdeki engelliler hafta sonları kent merkezine getirilerek eğitiliyor.
Adana Toros Dernekleri Federasyonu Proje Koordinatörü Mesut Bedir ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Yastı, yaptıkları ortak açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü start alan proje ile ilçelerden araçlarla Adana’ya getirdikleri yaklaşık 50 engelli gence rehber öğretmen Yavuz Lavkor yönetiminde Türkçe, Fizik, İngilizce, Matematik dersleri; akşamları ise sinema, tiyatro, satranç, bilgisiyar eğitimi gibi verdiklerini söyledi.
Genç Engelliler Derneği’ne ait tesislerde gerçekleşen eğitimin ayrıntılarını açıklayan Bedir ve Yastı, "Engellilerin spor özgüvenlerinin oluşturulması, bölgede yaşayan diğer engellilere rol model olmalarının sağlanması temel hedefimizdir. Proje kapsamında 6 ile 29 yaş arasındaki bedelsel engelli çocuklar ve gençlerin ulasal ve uluslararası yarışmalara katılacak hale getirilmesine gayret sarf edeceğiz. 1 yıl sürecek olan projemizde engelliler taranacak ve yapılan çalışmalar kısa filim şekline dönüştürülecek. Proje kapsamında Çanakkale gezisi, atletizm ve masa tenisi faaliyetleri, matematik, fen bilimleri ve İngilizce kursları düzenlemesi gibi içeriği zengin olan faaliyetlerde bulunacağız" dedi.
Fransa, Portekiz, Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa ülkelerinden 2’si kız 5 gencin gönüllü olarak projeye destek verip engellilerin eğitimine katkı koymak amacıyla Adana’da bulunduklarını belirten Bedir ve Yastı, Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kentteki saygın iş adamlarının proje kapsamında engellilere yardımcı olmalarının da kendilerine önemli katkı sağladığını belirten Bedir ve Yastı, ilçelerdeki engellilerin Adana kent merkezindeki bu çalışmalarının güzel bir proje olduğunu ve bu projelere Adana Toros Dernekleri Federasyonu olarak yeni projeler ekleyeceklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!