Engellilere özel ürünleri Engelsiz Yaşam Fuarı’nda sergileyecek

Güncelleme Tarihi:

Engellilere özel ürünleri Engelsiz Yaşam Fuarı’nda sergileyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 10:33

Türk Telekom, engellilere özel sunduğu ürün ve hizmetlerini, 30 Kasım – 3 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Engelsiz Yaşam Fuarı’nda sergileyecek.

Haberin Devamı

Türk Telekom, Engelsiz Yaşam Fuarı’nda engellilere sunduğu ürün ve hizmetlerini tanıtacak. 30 Kasım – 3 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuarda, Türk Telekom’un engellilere özel olarak geliştirdiği Erişilebilir Teklifler, Erişilebilir Görüntülü Çağrı Merkezi, Erişilebilir Uygulama, Engelsiz Tivibu, Erişebilir Kariyer gibi ürün ve hizmetleriyle, Günışığı Oyunları, Sesli Adımlar, Tablolar Konuşuyor gibi kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ziyaretçilerle paylaşılacak. Fuarda ayrıca, engellilerin hayatını kolaylaştıran hizmetler sunan “Erişilebilir Yaşam” uygulaması da tanıtılacak. Erişilebilir Yaşam uygulaması, engellilerin hayatını kolaylaştıran Para Tanıma, Metni Sese Çevir, Neredeyim, e-Kitap ve Sosyal Sorumluluk bölümlerini de içeriyor.

Haberin Devamı

‘Hakan Dursun: Teknolojiyle engelleri kaldırabiliriz’

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, Türk Telekom’un erişilebilir hizmetlerle toplumun tüm kesimlerine ulaştığını belirtti ve şunları söyledi: “Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olarak, dezavantajlı kesimler de dahil olmak üzere toplumun tüm kesimlerine bilgi ve iletişim teknolojileri sağlama motivasyonuyla hareket ediyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojileri de sağladığı imkanlar ve yarattığı etkiler ile günümüzde, başta engelliler için olmak üzere dezavantajlı grupların hayatını iyileştirme ve değer yaratabilme gücüne sahip. Biz de Türk Telekom olarak teknolojimizle engelli bireylerimize kaliteli ve sürdürülebilir bir hayat tarzı sunuyor ve hayatın neredeyse her alanında, toplumun farklı kesimleri arasındaki sınırları kaldırıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’deki engellilerin hayatına değer katan ürün ve hizmetlerimizi Engelsiz Yaşam Fuarı’ndaki standımızda sergileyerek, teknolojiyle engelleri kaldırabileceğimiz mesajını veriyoruz”.

Görme engelliler için para tanıma

Fuarda ziyaretçiler, Türk Telekom’un katkılarıyla hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olan akıllı telefon kullanarak “Kâğıt Para Tanıma” özelliğini deneyimleyebilecekler. Uygulama, görme engellilerin paralarını akıllı telefonun kamerasına göstererek tutarını sesli olarak işitmelerini sağlıyor.

Ziyaretçiler, Erişilebilir Yaşam uygulamaları arasında yer alan “Metni Sese Çevir” uygulaması ile kâğıt, duvar ya da farklı bir nesne üzerindeki yazıyı metne çevirerek, sesli olarak okuma özelliğini de deneyimleyebilecekler. Fuarda, engelli kullanıcıların ihtiyaç duyduklarında konumlarını yakınları ile paylaşabilmelerini sağlayan ve gitmek istedikleri konuma sesli yönlendirme desteği sunan “Neredeyim” uygulaması da tanıtılacak.

Ziyaretçilere tanıtımı yapılacak uygulamalar arasında kitapları seslendiren “E-Kitap” uygulaması ile Türk Telekom’un gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgilerin paylaşılacağı “Sosyal Sorumluluk” uygulaması da olacak.

Görüntülü Çağrı Merkezi

Türk Telekom, engellilerin hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen ürün ve hizmetlerini, onların hayatlarının her anına dokunabilen, 360 derece engelsiz bir yaşam alanı oluşturarak, fuardaki standında tanıtacak. Bu kapsamda, engelli mobil müşteriler için tasarlanan Görüntülü Çağrı Merkezi de deneyimlenecek alanlar arasında yer alıyor. Katılımcılar, fuar alanında kurulan görüntülü müşteri hizmetlerine bağlanarak, yeminli işaret dili tercümanlarından hizmet alabilecekler. Bu servise müşteriler Türk Telekom web sitesi üzerinden online olarak bağlanabilecekler.

Engellilere özel “Erişilebilir Kariyer”

Türk Telekom, müşterisi olan engellilere ücretsiz olarak sunduğu Erişilebilir Kariyer Servisi’ni de fuar katılımcılarıyla paylaşacak. Erişilebilir Kariyer, üyelerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, bulundukları şehirdeki engelli iş ilanlarını ve güncel haberleri de SMS servisi ile üyelerine ulaştırarak, engelliler için yeni bir iş bulma kanalı olarak da konumlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!