Engellilere hibe desteği sağlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Engellilere hibe desteği sağlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 10:49

- Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı: "Engelli vatandaşlarımızın iş bulmalarına, işe yerleşmelerine, mesleki eğitimlerine ve kendi işini kurmalarına 36 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak"

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden alınan idari para cezasıyla engellilere hibe desteği sağlanacağı bildirildi.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların iş bulmaları, işe yerleşmeleri, mesleki eğitimleri ve kendi işini kurmalarına 36 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilere, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan 36 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini ifade eden Aşıcı, "Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilecek. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Hazırlanacak projelerin, 28 Aralık'a kadar kuruma istenilen bilgi ve belgelerle elden veya postayla teslim edilebileceğini kaydeden Aşıcı, projelerin Mart 2015'te komisyon tarafından değerlendirileceği, uygun olanlara finansal destek verileceğini belirtti.

Aşıcı, bugüne kadar Gümüşhane'de kendi işini kurmaya yönelik engelli bir birey tarafından hazırlanan projenin komisyona sunulduğunu, komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda proje kabul edildiğini, önümüzdeki günlerde projeyle ilgili çalışmalara başlanacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!