Engellilere havacılık sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Engellilere havacılık sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 17:01

Engellilere havacılık sertifikası

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de Model Uçak Başlangıç kursunu başarı ile tamamlayan engelli bireyler, Uluslararası Havacılık Federasyonu ve Türk Hava Kurumu onaylı sertifikalarını aldı.

Tepebaşı Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Türk Hava Kurumu iş birliğiyle Tepebaşı Belediyesi bünyesinde eğitim alan özel eğitim öğrenciler, 3 Haziran 2016 tarihinden itibaren aldıkları Model Uçak yapımı eğitimlerini tamamladılar. Sportif havacılığı sevdirmek, hafızayı ve dikkati geliştirmek, problem çözme ve akıl yürütme becerilerini geliştirmek, özgüven aşılamak ve cesaretlerini geliştirmek, grup çalışması yapabilmek, ince motor becerilerinin gelişimini sağlamak, el, göz koordinasyonu kurmalarına destek olma amacı yürütülen proje, Tepebaşı Doğal Yaşam Merkezi'nin piknik alanında düzenlenen etkinlik ile son buldu.

Engelli Koordinasyon Merkezi'nde, Türk Hava Kurumu Model Uçak Rehber Öğretmeni Gülnaz TUNÇ önderliğinde toplam 14 özel eğitim öğrencisi, Model Uçak Başlangıç kursunda, tümevarım (Parçadan-Bütüne ulaşma) ve buluş yöntemlerini kullanarak 3 aylık dönemde, 3 erli gruplar halinde çalıştılar.

'AHMET BAŞKAN'DAN BABA ŞEFKATİ GÖRDÜK'

Sertifika töreninde Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür etmek için mikrofonu alan engelli öğrenci Gülşah Temizyürek, yaptığı konuşmayla etkinliğe katılan herkesi duygulandırdı. Gülşah Başkan Ataç'a şöyle seslendi:

"Bu güne kadar Ahmet Başkan hep yanımızda, arkamızda oldu. Birçok insan 'yapamazlar, başaramazlar' dedi ama Ahmet Başkan bize güvendi ve biz başardık. Bu güne kadar kimse bize inanmamıştı. Ama Ahmet Başkan bize inandı ve arkamızda durdu. Biz, Ahmet Başkan'dan baba şefkati gördük. Bizimle birlikte ağladı, bizimle birlikte güldü. Bize inancını ve güvenini hiç kaybetmedi. Çoğu insan, engelli olduğumuz için bize güvenmedi. Bir çok engelli arkadaşımız, bir köşeye atılmıştı. Ama şu an da hiçbir şeyi beklemememizi Ahmet Başkan bize öğretti, hep yanımızda durdu. Bu güne kadar birçok engelli arkadaşımız belki de hiç dışarı çıkmadılar. Özgüvenleri eksikti belki, Ahmet Başkan bize özgüven verdi. Arkadaşlarım adına Ahmet Başkan'a çok teşekkür ederim."

Gülşah Temizyürek'in konuşması etkinliğe katılanlara duygusal anlar yaşattı. Gülşah'ın konuşmasının ardından Başkan Ataç Gülşah'a uzun süre sarıldı.



Gülşah'ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Gülşah, ben senin kadar güzel konuşamayacağım. Bahsettiğin, sizin için yapamaz diyenler var ya, işte asıl engelli onlar. Belediye başkanlığı çok zor bir iştir ama böyle anlar o kadar güzeldir ki dünyada hiçbir şeyi bunun yerine koyamam.ö dedi.



Gülşah'ın annesi Fatma Temizyürek de bir konuşma yaparak; “Başkanım size ne kadar teşekkür etsek azdır. Gülşah sabah 7'de hazırlanıp çıkıyor evden. Kendine özgüveni o kadar arttı ki. O kadar hevesli ve istekli gidiyor ki inşallah tüm çocuklar bundan yararlanır" dedi.

'BİZİMLE AĞLIYOR, BİZİMLE GÜLÜYOR, BİZİMLE YAŞIYOR'

Bir başka engelli öğrenci velisi Hüseyin Toran ise, "Kızımızın konuşmasından sonra konuşacak fazla bir şey kalmadı. Tüm duygularımızı anlattı. Bizi bir biz biliriz, bir de başkanımız bilir. Bizimle ağlıyor bizimle gülüyor, bizimle yaşıyor. Kendini bizden biri olarak kabul ediyor. Sabah saat 7 olduğunda, çocuğumuz arkadaşlarıyla beraber olmak için can atıyor. Bunun karşılığı sonsuzdur"dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç, kurslarını tamamlayan öğrencilere sertifikalarını, Tepebaşı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Kemal Yıldırım'a, Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mehtap Cibiş'e, Model Uçak Öğretmeni Gülnaz Tunç'a ve Türk Hava Kurumu Eskişehir Şube Başkanlığı Yamaç Pilot Eğitmeni Erkan Tuğran'a çiçeklerini takdim etti.

--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!