Engellilere engelsiz seyahat imkanı

1988’DE Prof. Dr. Egemen İdiman’ın öncülüğünde kurulan ülkemizin ilk Multiple Skleroz Derneği (MS), Türkiye’ye örnek olacak bir sosyal projeye daha imza attı.

Haberin Devamı

MS Derneği Başkanı Dr. Gökhan Gürel ve yönetim kurulu, engellilere İzmir’de engelsiz seyahat hizmeti sunuyor.
Narlıdere’deki merkezde tedavi alan hastalara, engelli üyelerinin ise dernek merkezinde yapılan tüm etkinliklere kolayca ulaşımını sağlamak için, özel asansörlü ve ikisi tekerlekli sandalyeye bağlı engelli olmak üzere toplam 16 kişiyi taşıyabilen ‘engelli aracını’ faaliyete geçirdi.
Üyelerin sıkıntı yaşamadan, üstelik toplu taşıma araçları ile hemen hemen aynı ücreti ödeyerek ulaşabilecekleri belirtildi.
Gürel, “Hareket güçlüğü olan ve özellikle tekerlekli sandalye kullananlara uygun ulaşım konforu sağlayan araç 3 Ağustos’ta hizmetee başladı. Engelliler artık aileleriyle daha rahat ve özgür sosyal ortamlarda bulunabilecek” dedi.
Asıl amaçlarının tüm engellilere bu hizmeti ücretsiz vermekten yana olduğunu dile getiren Dr. Gökhan Gürel, kurumun bu hizmeti ücretsiz verebilmesi için de bağışların yanı sıra sponsor arayışında olduklarını kendilerine ulaşmak isteyenlerin 232 238 88 88 telefondan ya da izmsder@gmail.com adresinden iletişime geçebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Medical Park İzmir ekimde açılacak

MEDİCAL Park Hastaneler Grubu’nun en büyüğü ekim ayında İzmir’de açılıyor. Medical Park Bölge Koordinatörü Op. Dr. Zafer Beken, 80 milyon dolara mal olacak hastanenin toplam 46 bin metrekare kapalı alana ve 244 yatağa sahip olduğunu söyledi. Hastanenin tüm branşlarda hizmet verecek düzeyde uluslararası kriterlere uygun olarak hazırlandığını belirten Beken, “35 adet yeni doğan yoğun bakım yatağı, 10 adet engelli yatağı olmak üzere toplam 78 adet yoğun bakım yatağımız mevcut” dedi. SGK ile anlaşma yapacaklarını söyleyen Beken, “Özellikle, organ nakilleri  içinde karaciğer, böbrek, kalp, akciğer, pankreas, ince bağırsak transplantasyonu aynı zamanda mikrocerrahi, el cerrahisi, kemik iliği nakli yapacağız” dedi.

Kanser uzmanı Sanal Özel Tınaztepe’de

UZUN yıllar Amerika’da, 2008’den bu yana da İzmir’de çeşitli hastanelerde çalışan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Sanal, Tınaztepe Hasta-nesi’nde göreve başladı. Amerika’daki üniversitelerde yaklaşık 35 yıl hematoloji ve onkoloji alanında araştırmalar yapan Sanal, “Özel Tınaztepe Hastanesi’nde hastalara hizmet verdiğim için mutluyum. Burada kanser hastaları için kemoterapi, radyoloji, ağrı merkezi ve cerrahi hizmetlerin bir arada verileceği merkez oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Yazarın Tüm Yazıları