Engellilere 5 yıldızlı tatil

Güncelleme Tarihi:

Engellilere 5 yıldızlı tatil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2018 12:59

Engellilere 5 yıldızlı tatil

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ETİMESGUT Belediyesi'nin organizasyonuyla Antalya'nın Manavgat ilçesine getirilen engelliler ve aileleri 5 yıldızlı bir otelde tatil yaptı.

Etimesgut Belediyesi Engelli Danışma Merkezi ve Etimesgut Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından engelli ve refakatçilerinden oluşan 110 kişilik grup Manavgat'taki 5 yıldızlı bir otele tatile getirildi. Daha önce hiç tatile gitmeyen engelliler arasından seçilen gruptakiler ilk kez denize girmenin heyecanını yaşadı. Aralarında doğuştan olduğu gibi daha sonra hastalık ve trafik kazalarıyla engelli hale gelenlerin de bulunduğu gruptakilerin otelde düzenlenen çeşitli eğlence ve aktivitelerle hayata yeniden sarılmak için moral ve motivasyonlarını artırmaları hedefleniyor.

Etimesgut Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Serkan Öztürk, 'Engelliler denizle buluşuyor' projesinin bu sene 9'uncusunu düzenlediklerini belirterek, "Bugüne kadar 2 bine yakın engelli ve ailesini denizle buluşturduk. Onların diğer insanlarla sosyal bir ortamda kaynaşması için erekli ortamı yarattık" dedi.

Projenin Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e ait olduğunu ve başkanın tatile çıktığı bir dönemde engelli bir ailenin yaşadıklarını görmesinin ardından hayata geçtiğini aktaran Öztürk, projenin Etimesgut Kent Konseyi Engelliler Meclisi'yle birlikte yürütüldüğünü de anlattı.

Proje kapsamında tatile gelen Murat Uslu, trafik kazası sonucu engelli kaldığını belirterek, "Güzel bir proje, bütün engelliler, imkanı olmayan aileler de dahil olmak üzere tatile getiriliyor. Güzel bir duygu" diye konuştu.

Pembe Nevil Böl, "Toplumun içinde kendimizi fark ettirdiği ve engellilerin yaşama hakkı olduğunu topluma fark ettirdiler. Daha önce denize gelmedim. İlk defa geliyorum" dedi.

Almanya'nın Saarbrücken şehrinde yaşayan Bilal Ayar, engelli tatilcilerle otelde karşılaşınca çok şaşırdığını anlatırken, şöyle dedi:

"2 gün önce ben de burada arkadaşlarla tanıştım. Biz de elimizden ne kadar geliyorsa yardımcı olalım dedim. Bir arkadaşımızın elinden tuttum, beraber yüzdük. Tanıştık. Gerçekten yardım edebilmek güzel bir şey."

Bilal Ayar, Almanya'da bu durumda devletin sadece maddi yardım yaptığını, olayın manevi boyutunu hiç düşünmediğini de kaydetti.

Engellilerin tatil yaptığı otelin yöneticisi Mustafa Korkmaz da Ankara'dan gelen 110 kişilik engelli grubu memnuniyetle ağırladıklarını belirterek, otelde engelliler için çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!