Engellilerden Ata'ya çelenk

Güncelleme Tarihi:

Engellilerden Ataya çelenk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 12:18

Engellilerden Ata'ya çelenk

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerle yakınları, Atatürk Heykeli'ne çelenk bıraktı.

Antalya Kent Konseyi ile Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği törene, Antalya'da yaşayan engellilerle yakınları katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Yasemin Yaraşır, Altı Nokta Körler Derneği adına Cemalettin Çakar'ın ve engelli sporcuların birlikte anıta çelenk koymasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemine dikkat çeken Mehmet Karavural, engellilerin ihtiyaçları için devletin ve hükümetin daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Engelsiz bir Antalya, engelsiz ilçeler için yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Karavural, "Belediyeler başta olmak üzere tüm kurumlarda bu çabayı görmeyi istiyoruz. Engelsiz Antalya, engelli dostu Antalya için her türlü desteğe hazırız. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerimiz kente kazandıracakları yeni projelerde engelli geçişlerini öncelikli çalışmalar arasına almalarıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetki alanlarını ve okulları erişebilir yapmalı, rampaları standart hale getirmelidir" dedi.

Tören, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hazırlanan pide dağıtımıyla son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!