Engelliler Sanat Öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Sanat Öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 17:01

ALTINORDU BELEDİYESİ'NİN ENGELLİLERİN SANAT ÖĞRENMESİNİ SAĞLAYAN PROJESİ BAŞLADI

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Altınordu Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu ‘Sanat İle Gülen Yüzler’ projesi tüm hızıyla devam ederken, 32 engelli vatandaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Kurslarında müzik eğitimlerine başladı.
Aralık ayına kadar devam edecek olan müzik kursunda 32 engelli vatandaş şan, klasik gitar, ritm kemençe ve elektronik klavye eğitimi alacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu’nda düzenlenen kurs açılış etkinliğine Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü Abdullah Özkan, Ordu İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Ilgaz, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Engin Tekintaş, engelli vatandaşların ve ailelerin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Tekintaş, “Hedefimiz, engelli kardeşlerimizin ve ailelerin mutlu olabilecekleri bir ortamı birlikte oluşturmaya çalışıyoruz. Proje ortaklarımız ile birlikte engelli kardeşimizin becerilerine göre farklı alanlarda eğitime tabi tutarak projemizi sürdürüyoruz. Ordu Büyükşehir ve Altınordu Belediyesi olarak kendini hayatta engelsiz hisseden tüm engelli kardeşlerimizin yüzünü güldürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün müzik eğitimi başlıyor. ‘Ben de varım, ben bu işi başarabilirim’ diyen tüm engelli kardeşlerimize bir yol açmış olacağız. Ailelerin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.
Müzik kursu açılış programı Başkan Tekintaş’ın engelli kursiyerlere klasik gitar, kemençe gibi enstrümanları dağıtmasıyla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!