Engelliler iş hayatına hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Engelliler iş hayatına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 10:39

Engelliler iş hayatına hazırlanıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, İçişleri Bakanlığı'nın sosyal projeler için derneklere verdiği yardım uygulamaları kapsamında, engelli bireyler ve ailelerine yönelik mesleki eğitim kursları açılacak. Datça Engelim Olmayın Derneği'nin organizasyonunda, 20 Ekim'de başlayacak olan kurslar, 2 Temmuz 2018 tarihine kadar sürecek.

Datça'da çeşitli engel gruplarında 8'i engelli olmak üzere, aileleriyle birlikte toplam 15 kişinin katılacağı kurslarda, seramik, dikiş, mum, reklam ve promosyon malzemelerine baskı gibi el sanatları eğitimleri verilecek.

Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, engelli bireylere mesleki beceri kazandırmak ve üretime katılmalarını sağlamak amacıyla hazırladıkları, 'Engelim olmayın' projesinin İçişleri Bakanlığı'nca kabul edildiğini söyledi. Proje maliyetinin toplam 48 bin 475 TL olduğunu belirten Dündar, "İçişleri Bakanlığı 44 bin 950 TL yardımda bulunarak, projeye destek veriyor. Dernek olarak biz de 3 bin 524 TL'lik bir katkı sağlayacağız" dedi.

Datça Belediyesi'ne ait Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan kurslar için üç farklı atölye oluşturulduğunu ifade eden Dündar, "El sanatları, dikiş, reklam ve promosyon malzemeleri baskı atölyelerinde, kursiyerlere çeşitli alanlarda eğitimler verilecek. El sanatları atölyesinde kursiyerler, seramik ve mum yapımını ayrıca file ve bileklik örgüsünü, Dikiş atölyesinde ise, dikiş makinesi ve overlok makinesi ile tanışıp, bez çanta, bez torba ve lavanta kesesi dikimini öğrenecekler. Reklam ve promosyon malzemeleri baskı atölyesinde tişört, kumaş, şapka, bez, kupa, metal gibi ürünlerin üzerine baskı yapımı konusunda eğitim görecek olan kursiyerler, bu sayede kendi işlerini kurup, aile bütçelerine katkı sağlayacaklar" diye konuştu.

Mehmet Çil  / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!