Engelliler haftası şöleni başladı

Güncelleme Tarihi:

Engelliler haftası şöleni başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 16:54

Engelliler haftası şöleni başladı

Haberin Devamı


MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10'uncu Geleneksel Mersin Engelliler Haftası şöleni başladı.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen şölenin açılışına  Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Teslime Yılmaz Gürsu, Mersin Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, engelli dernek başkanları, öğrenciler ve engelli bireyler katıldı.
Engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak üzere basketbol maçlarından, el sanatları sergisine, engelsiz podyum etkinliklerinden tiyatro gösterilerine kadar pek çok etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Açılış programı ile başlayan ve 6 gün sürecek olan etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, "İlimizdeki engelli sayısı 200 bin civarındadır. Engelli vatandaşlarımız için attığımız en önemli adımlardan biri, Türkiye'de bir ilk olarak, Engelliler Dairesi Başkanlığı'nı kurmak oldu. Farklı şartlarda yaşıyor olmalarına rağmen hemen tüm engelli bireylerimizin karşılaştığı ortak sorunları tespit ettik. Sağlık, rehabilitasyon, destek ve yardım, erişebilirlik, eğitim ve istihdam konularında yoğunlaştığını gördüğümüz sorunların nasıl çözülebileceği konusunda hızlı bir politika belirleme sürecine girerek tespitler yaptık" dedi.
Engelli Dostu İşletme unvanı almaya hak kazanan otel, seyahat acentesi ve işletmelere teşekkür belgesi ve flama takdim edildi. Şöleni kapsamında düzenlenen etkinlikler ise 16 Mayıs'a kadar devam edecek.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!