Engelliler farkındalık için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Engelliler farkındalık için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 17:01

Engelliler farkındalık için yürüdü

Haberin Devamı

Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)- SİVAS Valiliği, Sivas Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi. 
İnönü Bulvarı üzerinde başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan, Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Geçkil, engelliler ve engelli yakınları katıldı. Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak için düzenlenen yürüyüşte engelliler, ‘En Büyük Engel Engellenmemektir’, ‘Aramızdan Engelleri Kaldıralım’, ‘Engel Bize Engel Değil’, ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’, ‘Yüreğimiz Engelli Olmasın’ ve ‘Sevgi Her Engeli Aşar’ yazılı pankartlar taşıdı. 
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde son bulan yürüyüşte konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, "Bu günde engelli bireylerimize ve engelliler hakkında farkındalık yaratmak ve onlara dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptık. Bu hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Söyleşiler olacak, uçurtma  şenliğimiz olacak. Devlet için her birey önemli her birey kıymetli. Devlet yasal çerçevede onların hayat kalitelerini arttırmak insan onuruna yaraşır bir hayat tarzı sunmak adına çeşitli tedbirleri almak zorunda ve alıyor da. Ama benim özelikle dikkat çekmek istediğim husus birlikte yaşamımıza kardeşliğimize hayatı paylaşmamıza birlik ve beraberliğimize engel yok" dedi. 
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, "Bunu da diğer bireylere anlatmak açısından  yani engeli olmayan kardeşimize  anlatmak açısından farkındalık oluşturmak açısından böyle bir yürüyüş düzenlendi. Bu gerçekten engelli kardeşlerimiz için çok önemli diye düşünüyorum. Onlara sahip çıkma adına, onlarla birlikte olmak adına, kardeşlik adına güzel bir duygu diye düşünüyorum" dedi. 
Sivas Bedensel ve Zihinsel Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Halil Geçkil de etkinliğe katılanlara ve düzenleyenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!