Engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı

Güncelleme Tarihi:

Engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 14:51

Engelliler bir günlük temsili askerlik yaptı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da engelliler haftası kapsamında engelli vatandaşlar için her yıl organize edilen Temsili askerlik uygulaması yemin törenine Vali Salih Işık’ta katıldı.

Amasya’da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlar temsili askerlik yaparak askeri üniforma giydiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende engelliler adına bir kişi duygu ve düşüncelerini ifade ederek, kendilerine bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür etti. Daha sonra yapılan konuşmada, engelli vatandaşların kısa süre de olsa bu duyguyu yaşamasına imkân sağlamak amacıyla temsili askerlik uygulamasının yapıldığı ifade edildi.

Tören engelli vatandaşların askerlik yemini etmesiyle devam etti. Ardından tören geçişi yapıldı ve engelli vatandaşlara terhis belgelerini Vali Salih Işık ve protokol üyelerinden aldılar. Amasya 15’inci Piyade Eğitim Tugayı General Hikmet Akıncı Kışlasında yapılan törene Vali Salih Işık, Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, protokol üyeleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!