Engelli Vatandaşı Gasp’a 11 Yıl Hapis Cezası

Güncelleme Tarihi:

Engelli Vatandaşı Gasp’a 11 Yıl Hapis Cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:32

Erzurum’da tornavidayı göstererek, "Beni şikayet edersen seni öldürürüm" diye tehdit ettiği engelli vatandaşın bankada biriken 7 bin liralık maaşını gasp etmek isteyen Y.K., tutuklu yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Nitelikli Yağma’ suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, gasp olayı Palandöken İlçesi’nde geçtiğimiz yıl meydana geldi. Yüzde 60 iş göremez raporu bulunan malulen emekli engelli vatandaş N.P. (44) Telsizler semtinde Y.K. (36) tarafından önü kesildi. Y.K.’nin cebinden çıkardığı tornavidayı göstererek, "Üzerinde ne kadar para varsa çıkar, beni şikayet edersen seni öldürürüm" diyerek tornavidayı dizlerine vurarak yaraladı. Mağdur N.P.’nin "Param yok" sözleri üzerine bir süre ölümle tehdit etmeyi sürdürmesi üzerine N.P. polise giderek şikayetçi oldu. N.P.’nin bankada biriken 7 Bin liralık maaşını almak için bankaya gelen saldırgan Y.K. polisin düzenlediği başarılı operasyonla yakalandı. Y.K. çıkarıldığı mahkemede ilk sorgusunun ardından tutuklanarak ceza evine kondu.
"SEN PARAYI HARCAMIYORSUN, BANA VER" DEDİ
Duruşmada saldırgan Y.K.’nın kendisini ölümle tehdit ederek bankada biriken 7 Bin lirasını almak istediğini belirten engelli N.P., "Olaydan bir ay kadar önce tornavida ile dizlerime bir kaç kez vurarak yaraladı. Bu eylemini bir kaç defa sürdürdükten sonra, ’Sen parayı harcamıyorsun, bana ver’ diyerek tehdit etti. Bende polise giderek şikayetçi oldum." dedi.
"MAAŞINI ALMADIM, SUÇSUZUM"
Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Y.K. suçlamaları kabul etmedi. Y.K., "Nesimi amcanın babası bir süre önce öldükten sonra evsiz kaldı. Ailesi bir süre sahip çıkmadı. Ben de kendi kahvehane de yatıp kalkması için yer temin ettim. Ben kesinlikle tehditle emekli maaşını almadım. Suçsuzum" dedi.
"NİTELİKLİ GASP" SUÇUNDAN 11 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme heyeti karar duruşmasında tutuklu Y.K.’yı TCK’nin 149-1 maddesine göre tornavida ile hafif yaralayarak ’seni öldürürüm’ tehdit içerikli sözü ’Nitelikli gasp’ suçu oluşturduğuna kanaat getirerek 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!