Engelli spor kulüplerine yardım

Güncelleme Tarihi:

Engelli spor kulüplerine yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 14:57

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İzmir'de faaliyet gösteren engelli spor kulüplerine para yardımında bulundu.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Karşıyaka Duymazlar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Erdal Bele'ye 3 bin YTL, İzmir İşitme Engelli Gençlik Spor Kulübü Başkanı İsmet Benay'a bin 827 YTL'lik çeklerini teslim etti. Yardım miktarının, kulüplerin faaliyet, başarı ve sporcu sayısına göre belirlendiğini belirten Sadıklar, hedeflerinin engelli insanların daha fazla spor yapmalarını sağlamak ve onları topluma kazandırmak olduğunu söyledi. İzmir'de spor tesislerini engelli insanların kullanacağı şekilde yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Sadıklar, şöyle dedi:“Bu insanlarımızı topluma kazandırmada spor faaliyetlerinin büyük faydası var. Engelli kulüplerimiz bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmakta. Elde ettikleri başarılar bunun göstergesidir. Biz de engelli insanlarımıza imkan vermek için elimizden gelen desteği veriyoruz.”

Karşıyaka Duymazlar Gençlik ve Spor Kulübü olarak 12 branşta faaliyet gösterdiklerini belirten Kulüp Başkanı Erdal Bele, kulüp takımlarının çok sayıda Türkiye derecesi olduğunu ve başarılarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

İzmir İşitme Engelli Gençlik Spor Kulübü'nün de 14 branşta faaliyet gösterdiğini dile getiren Kulüp Başkanı İsmet Benay, futbol takımının birinci ligde mücadele ettiğini, basketbol takımlarının ise üç sezondur şampiyon olduğunu kaydetti. İşitme Engelli Gençlik Spor Kulübü'nün 1960 yılında kurulduğunu ifade eden Benay, 120 lisanslı sporcu ile çeşitli başarılara imza attıklarını söyledi. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!