Engelli öğrenciler tarımı öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrenciler tarımı öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 12:54

Engelli öğrenciler tarımı öğrenecek

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce Karadeniz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'nda yapılan Tarım İş Kolu Bahçeleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Okula ait arsada hayata geçirilen 23 bahçede öğrenciler tarımla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirerek Tarım İşkolu'ndan mezun olacak.

Açılış töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye'de ekonomik reformlarla birlikte kalkınma hamlesi başlatıldığını ve bununla eş zamanlı olarak da engelli vatandaşların işgücüne katılması ve onlara eğitim imkanları yaratılması için pek çok okul açıldığını belirterek şunları söyledi:

“ Bir taraftan ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine, yani çağın gerektirdiği standartlara ulaştırmak için çabalarken, bir taraftan da ciddi bir zihniyet dönüşümüne imza attık. Daha önce özürlü olarak nitelendirdiğimiz engelli kardeşlerimizin bu nitelemesini kaldırdık. Bu ciddi bir zihniyet dönüşümüdür. Çünkü engelli olmak asla ve asla bir suç değildir. Engelli kardeşlerimizi yıllar önce ziyaret ettiğimiz zaman anneler yavrularını dışarı çıkaramıyordu. Ya da çıkarmak istemiyordu. Bu süreçlerden geçtik. Engeli ne olursa olsun, bütün yavrularımızın aynı toplumda aynı sosyal yaşam alanlarını paylaşması için gerekli adımları attık."

HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM

Engellilerin daha rahat eğitim almaları için okullar açıldığını anlatan Başkan Genç, “Çünkü her şeyin başı eğitim. Biz de göreve geldiğimiz andan itibaren buna uygun adımlar attık. Okullarımızın sorunlarına çözüm ürettik. Bu okulumuzda 200 öğrenci eğitim alıyor. Çocuklarımızın ruhsal ve manevi gelişimine katkı sağlamak için bahçe açtık. Burada açtığımız 23 bahçe ne ifade ediyor? Yavrularımız toprakla daha yakın bir ilişkiye geçiyor. Toprakta ürünlerin nasıl yetiştirildiğini ve o beceriyi öğreniyorlar. Bu eğitimi alıyorlar ve çok memnun kalıyorlar. Destek verdiğimiz yüzme kursu da devam ediyor” dedi, Tarım İşkolu Uygulama bahçelerinin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

MESLEK OKULU STATÜSÜNDE

Okul Müdürü Necati Yardım ise Başkan Genç'e teşekkür etti, " 200 öğrencisi olan 3. kademe bir kurumuz. Bakanlığımız, okulumuzu meslek liseleriyle eş değer bir konuma geçirdi. Okulumuzda tarım işkolunu faaliyete geçirmek için çalışıyorduk. Buna uygun bir arsamız da vardı. Ortahisar Belediye Başkanımızın okulumuzu ziyaretinde bahçemiz ile ilgili fikrimizi kendisine söyledik. Ve belediyemizin çalışanları bahçemizi her şeyiyle hazır hale getirdi. Öğrencilerimiz tarım alanından mezun olacaklar. Ortahisar Belediyemize, bizlerle sürekli işbirliği yaparak, yüzme kursumuz ile tarım işkolu bahçelerimize verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçelerin açılışını Başkan Ahmet Metin Genç, Okul Müdürü Necati Yardım, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş birlikte yaptı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!