Engelli öğrenci velilerinin taşınan okul tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrenci velilerinin taşınan okul tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 16:19

Engelli öğrenci velilerinin taşınan okul tepkisi

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ’de veliler, engelli çocuklarının eğitim gördüğü okulun taşınmasına tepki gösterdi. Öğrencilerin fiziki koşulları uygun olmayan uzak bir okula gönderildiğini ifade eden veliler, “Kuş uçmaz kervan geçmez dağın tepesinde bulunan bir okulda engelli öğrencilerin ne işi var?diye sordu.
Kayseri’de veliler, Gazeteciler Cemiyeti’nde özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklarının eğitim gördüğü okullarının taşınmasına tepki gösterdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Özel Aliye Boydak Ortaokulu’nun adının değiştirilerek Şehit Cennet Yiğit Özel Eğitim Uygulama Merkezi olduğunu belirten Öğrenci Velisi Oktay Arık, “Engelli öğrencilerin eğitim gördüğü bu okul ne yazık ki başka bir yere taşınmış ve hem öğrenciler hem de veliler mağdur edilmiştir” dedi. Arık, “187 engelli öğrenci Melikgazi ilçesinde bulunan bu okulda eğitim görüyordu. İki ay sonra bu okulun kapatılacağı söylendi ve çocuklar uzak bir yere bu kez de Kocasinan İlçesi sınırlarında bulunan ve yine eski adı Reşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan darbe girişimi sonrasında da Şehit Yiğitcan Çiga Özel Eğitim Uygulama Merkezi adı verilen okula taşındı. Ancak bu okulun fiziki şartları engelli öğrenciler için uygun değil. Bizim çocuklarımız bunu hak etmiyor. Bu konuda hassas davranması gereken kamu görevlileri görevlerini yapmıyor” şeklinde konuştu.
Diğer yandan aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve diğer ilgili bakan ve birimlere de mektup yazarak, sorunları için çözüm bulunmasını talep etti.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!