Engelli öğrenci evde eğitimle okul birincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrenci evde eğitimle okul birincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 11:42

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Duchenne Muskuler Distrofi (kas hastalığı) olan 16 yaşındaki lise öğrencisi Abdullah Alp Göyneksiz, öğretmenlerinin evde verdiği eğitimle okul birincisi oldu.

Haberin Devamı

Çocuk yaşlarda yakalandığı hastalığı nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim gören Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Göyneksiz, 98 ortalama notuyla 2015-2016 eğitim öğretim yılını birincilikle tamamladı.     

Göyneksiz'e karne, onur ve takdir belgeleriyle hediyeleri, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, okul müdürü Ercan Özcan ile öğretmenleri tarafından Yeni Mahalle'deki evinde verildi.     

Göyneksiz, çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine destek olan öğretmenleriyle ailesine teşekkür etti.     

Mimar olmak istiyor     

Mimar olmayı düşündüğünü belirten Göyneksiz, "Engelliyim diye üzülmeden bu başarıyı sağladım. Benim gibi engelli olanlar çalışsın. Ne kadar engelleri olsa da çalışsınlar" diye konuştu.     

Öğrencinin babası Hakan Göyneksiz de 6-7 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiklerini, henüz tedavisinin bulunmadığını söyledi.     

Haberin Devamı

Kendisinin devlet memuru olduğunu ve bugün devletin kimseyi kimsesiz bırakmadığına bir kez daha şahit olduklarını anlatan Göyneksiz, "Emeği geçen herkese, öğretmenlerine, arkadaşlarına teşekkür ederim. Öğretmenlerimiz anne-baba şefkatiyle yaklaştılar. Her türlü yardımı yaptılar. Oğlumla gurur duyuyorum. İnşallah biz hayırlı bir evlat yetiştireceğiz, o da vatanına milletine faydalı olacak" dedi.     

Milli Eğitim Müdürü Köse ise bu ortalama başarısının, okulda bile sağlanması zorken evde eğitim alan bir öğrencinin başarmasının çok önemli olduğunu ve gurur duyduklarını belirterek, öğrenciyi, anne ve babasını tebrik etti.     

Engelli öğrenci evde eğitimle okul birincisi oldu

 

BAKMADAN GEÇME!