Engelli Minikler Mezuniyet Sevincini Kep Atarak Kutladı

Güncelleme Tarihi:

Engelli Minikler Mezuniyet Sevincini Kep Atarak Kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 16:33

Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi’nde eğitim alıp okuma yazma öğrenen 20 engelli öğrenci, kep atma töreninde mezuniyet sevinci yaşadı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi öğrencileri Engelsiz Yaşam Şenliği’nde bir araya geldi. Engelli bireylerin yetenekleri keşfetmeleri için hayata geçirilen dayanışma merkezi, düzenlediği kurslarla engellilere umut olurken engelli bireylerin sosyal hayatın daha da içerisinde yer almasına büyük katkılar sunuyor. Verilen eğitimler sayesinde 20 zihinsel engelli çocuk, okuma yazma öğrenip mezuniyet sevinci yaşadı. Mezuniyet belgelerini Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’dan alan minikler sonrasında keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.
"ENGELLERİNİ YAPTIKLARIYLA YOK SAYIYORLAR"
Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi kursiyerleri, yıl boyunca bir çok çalışmaya etkinliğe imza atıyor. Kursiyerler Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen Engelsiz Yaşam Şenliğinde yetenekleri sergileme imkanı bulurken el emeği göz nuru ürünlerini de açılan sergide ziyaretçilerle paylaşma şansına sahip oldular. Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Hasan Tahsin Usta, sonrasında sergiyi dolaştı. Başkan Usta sergiden kızı için beğendiği bir kolyeyi satın aldı. Engellerin unutulduğu özel sergide kokulu sabunlardan ahşap sanatına, takılardan, özel günler için hazırlanan hediyelik ürünlere kadar onlarca çeşit ürün alıcısını bekliyor.
"ONLARIN ÖZGÜVEN KAZANMASI BİZİ MUTLU EDİYOR"
Engelli bireylerin aldıkları eğitimle ve başardıklarıyla özgüven kazandıklarını belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, “Engelli kardeşlerimizin önünde engel olmadığımız sürece onların engel tanımadığını görmek bizleri mutlu ediyor. Özellikle etkinliklerden faydalanan, konuşmasını bilmeyen, kurslara gelip burada bir şeyler üretip kendine olan özgüvenini kazanan ve buradan öğrendikleriyle para kazanan kardeşlerimizi görmek bizi oldukça mutlu ediyor. Bende buradan kızım için bir hediye aldım. Maksat onları teşvik etmek. Onların mutluluklarını paylaşmak bizim bütün yorgunluğumuzu atıyor. Onları topluma kazandırmak bizi son derece mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!