Engelli ikizlere tekerlekli sandalye

Güncelleme Tarihi:

Engelli ikizlere tekerlekli sandalye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 14:34

Engelli ikizlere tekerlekli sandalye

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, belediye, doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan ikizler Aleyna ve Ahmet Avcı'yı tekerlekli sandalyeye kavuşturdu. Aileyi ziyaret ederek engelli ikizlerin tekerlekli sandalyelerini teslim eden AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engellerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Anafartalar Mahallesi'nde yaşayan doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Aleyna ve Ahmet Avcı ikizlerin annesi çocuklarının sokağa daha rahat çıkıp gezebilmesi, sosyal aktivitelerde bulunabilmesi için Pamukkale Belediyesi'ni başvurarak tekerlik sandalye istedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya ile birlikte ailenin Anafartalar Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti ve engelli ikizlere tekerlekli sandalyelerini teslim etti. Gürlesin, anne Aslı Turhan'dan yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bilgi aldı, sorunlarının giderileceği sözünü verdi.

Anne Aslı Turhan, çocuklarının doğuştan engelli olduğunu belirterek, "Çocuklarım doğuştan engelli. Onların tedavisi için hastane hastane dolaşıyorum. Çocuklarım şu anda 10 yaşındalar ve onları dışarı çıkarıp gezdirmek için tekerlekli sandalyelere ihtiyacımız vardı. Belediyemizin verdiği tekerlekli sandalye ile çocuklarımı artık rahat bir şekilde sokağa çıkarabileceğim" dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, belediye olarak engelliler konusunda çok hassas olduğunu belirterek, "Tekerlekli sandalye için belediyemizden destek isteyen Ahmet ve Aleyna kardeşlere tekerlekli sandalye hediye ederek bundan sonraki hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştık . İlçemiz sınırları içinde yaşayan ve maddi imkanı olmayan tüm engelli vatandaşlarımız belediyemize başvursunlar. Onlar için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Osman Nur BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!