Engelli hayvanlar sıcak yuva sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

Engelli hayvanlar sıcak yuva sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:24

Engelli hayvanlar sıcak yuva sahibi oldu

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi, sokak hayvanlarını sahiplendirmek için haftada iki gün açtığı stantları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli hayvanlar için açtı. Çok sayıda engelli kedi ve köpek sıcak birer yuvaya kavuştu.

Bornova Büyükpark’ta her çarşamba ve cumartesi günleri, 'Satın alma sahiplen' sloganıyla haftada iki gün açılan sahiplendirme stantları, bu pazar günü, Dünya Engeliler Günü’ne özel olarak açıldı. Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen uygulama kapsamında, görme, işitme engelli, felçli ve ampute olmak üzere onlarca kedi ve köpek sıcak bir yuva sahibi oldu. Bu çok özel farkındalık projesinde engelli sokak hayvanlarının yanı sıra, sahibi olan engelli hayvanlar da yeni sahiplerine kavuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hayvanların da insanlar gibi sağlıklı yaşam hakkına sahip olduğuna dikkat çekerek, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlediğimiz etkinlik ile bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu anlamda can dostlarımız olan engelli hayvanları sahiplenerek onlara sıcak bir yuva imkanı sunan tüm hayvanseverlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bornova Belediyesi, 'Satın alma, sahiplen' sloganıyla yürüttüğü kampanyanın yanı sıra, Pınarbaşı’ndaki Kedi-Köpek Rehabilitasyon Merkezi, Büyük Park’ta Kedi Kliniği ve Hayvan Ambulansı ile sokak hayvanlarının bakımını üstleniyor. Aşılama ve kısırlaştırma işlemlerini yapıyor. Ayrıca; kedi, köpek ve kuş evleri ile özellikle kışın soğuk günlerini daha rahat geçirmelerini sağlıyor. Yaz aylarında ise susuz kalmamaları için ilçenin çeşitli yerlerindeki parklara beslenme odakları yerleştiriyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!