Engelli hastaları için işaret dili öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Engelli hastaları için işaret dili öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 12:45

- Marmaris Devlet Hastanesi personeline, işitme engelli hastalarla daha iyi iletişim kurabilmeleri için işaret dili eğitimi verildi

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Marmaris ilçesinde 15 devlet hastanesi personeli, işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurabilmek için 120 saatlik işaret dili eğitimini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere Marmaris Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenle törenle sertifikaları verildi. Törende konuşan Kaymakam Celalettin Yüksel, devlet hastanesinin büyük bir farkındalık oluşturduğunu, işitme engelli vatandaşlara yönelik tıbbi terim ağırlıklı işaret dili öğrenen personelin, ilçede görev yapan diğer kamu kurumlarına örnek olduğunu söyledi.

Yüksel, ilçede bütün kamu kurumlarından çalışanların işaret dili öğreneceklerini kursların önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Zafer Kemal Çelebi, engelli bir bireyin bir kuruma geldiğinde iletişim için ne kadar istekli olduğunu gözlemlediklerini belirtti. Çelebi, Marmaris'te ilk kez bir kamu kurumu olarak işaret dili eğitimi almanın kendilerini gururlandırdığını vurguladı.

Haberin Devamı

Halk Eğitim Müdürü Alpaslan Akalın, hastane personeline işitme engelli vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmeleri için sağlık terimlerinin de öğretildiğini açıkladı. Akalın, farkındalık yaratmak için çeşitli aktivitelerle ayda bir kez bir araya geleceklerini bildirdi.

Törende yapılan tüm konuşmalar, eğitmen Nazan Savaş tarafından işaret diliyle dinleyicilere aktarıldı. Ayrıca kursiyerler, hastaneye gelen işitme engelli bir hasta ile olacak muhtemel diyalogları bir skeçle canlandırdı.

Sunumun ardından 120 saatlik programı tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

Kursiyerler ve protokol üyeleri, gazetecilere işaret diliyle "Sizi seviyoruz" pozu verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!