Engelli gençler askerlik yapıp teskere aldı

Güncelleme Tarihi:

Engelli gençler askerlik yapıp teskere aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:45

Engelli gençler askerlik yapıp teskere aldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, 11 engelli genç, 1 günlük eğitimle askerlik yapıp teskere aldı.

Ortaca Coşku Özel Eğitim Merkezi önünde davul zurna eşliğinde ellerine kına yakılan engelli gençler, konvoy eşliğinde askere uğurlandı. Kısa bir şehir turu sonrası gençler, aileleriyle vedalaşıp, bir günlük temsili askerlik yapmak üzere Dalaman Hava Meydan Komutanlığı nizamiye kapısından sabah giriş yaptı. Eğitim verilen gençler için öğle saatlerinde yemin töreni düzenlendi. Bayrak ve silah üzerinde asker yemini eden engelli gençler, ardından törenle tezkerelerini aldı. Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Dalaman Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Şaşmaz, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Yarbay Savaş Cenik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Dalaman Emniyet Müdürü Namık Söylemez, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, Dalaman Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Emre Altan, engelli gençler ve aileleri törene katıldı.

Dalaman Hava Meydan Komutan Vekili Hava Pilot Yarbay Savaş Cenik, "Bazen sözlerin yetersiz kaldığı anlar vardır, şimdi de o anlardan birini yaşıyoruz. Bizleri onurlandıran 11 vatan evladımız, sizlerin tanıklığında yemin ederek, birer havacı asker oldu. Buna hep beraber tanıklık ettik. Bu vatan evlatları kutsal Türk bayrağı ve silahın üzerine ellerini koyarak yemin etti. Bu yemini hayatları boyunca unutmayarak, sadık kalacaklarına inancım tamdır" dedi.

Törenin ardından engelli askerlere, ailelerine ve törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Törende Coşku Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Selçuk Eroğlu, Yusuf Çaylı, Melih Yavuz, Fettah Aslan, Ali Aziz Yıldız, Fatih Avcı, Mehmet Yasin Bayrakçı, Cenk Büyükkılıç, eski öğrencilerinden Okan Karahan, İbrahim Özdemir ve Ortaca'dan Ramazan Oğuzalp terhis belgesi aldı.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!