Engelli genç kızın yürüme sevinci

Güncelleme Tarihi:

Engelli genç kızın yürüme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 13:43

Engelli genç kızın yürüme sevinci

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te doğuştan el ve ayakları tutmayan, yüzde 85 bedensel engeli bulunan 18 yaşındaki Özge Şimşek, Adil Özberk Sosyal Tesisi'nde 4 yıl yaptığı egzersizlerle yürüyebiliyor.
Doğuştan el ve ayakları tutmayan, yüzde 85 bedensel engeli bulunan Özge Şimşek, 4 yıl önce  Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Adil Özberk Sosyal Tesisi'nde sporla tanıştı. Burada egzersiz hareketleri yapan ve böylelikle kas gelişimine katkı sağlayan genç kız, anne ve babasının yardımıyla geldiği spor salonunda artık desteksiz yürüyebiliyor. Şahinbey Belediyesi’nin kendisine sunduğu imkanla daha sosyal bir insan haline geldiğini ve yeni bir hayatın kapılarını araladığını belirten Özge Şimşek, "Buraya gelmeden önce hiç yürüyemiyordum. Desteksiz dışarı dahi çıkamıyorum ancak spora başladıktan sonra yürümeye başladım. Artık desteksiz yürüyebiliyorum. Spora devam ederek hayatımı daha iyi yerlere getireceğim" dedi.

Özge Şimşek’in annesi Hatice Şimşek ise, kızının kendi başına yürüye bilmesi ile ilgili hiç umudunun olmadığını ifade ederek, "Doktorlar kızımın sürekli yürümesini ve spor yapmasını istedi. O yüzden buraya geldik. 4 yıldır devam ediyoruz. Kızıma 'Boşuna gidiyorsun' diyordum. Ancak baktım ki artık yürüyebiliyor. Bunun için çok mutluyum. Artık kaslarında yumuşama var. Burada yaptığı sporun çok etkisi oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!