Engelli Eren'in kanatsız şifa meleği oldular

Güncelleme Tarihi:

Engelli Erenin kanatsız şifa meleği oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 11:55

Engelli Eren'in kanatsız şifa meleği oldular

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olan Eren Arslan'ın tedavisinin 16 yıldır dönem dönem yapıldığı Samsun Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi'nde görevli 4 hemşire ile Eren ve annesi Sevda Arslan arasında bir bağ oluştu. Hemşireler mesai dışında da Eren'i evinde ziyaret edip ilgilenirken, anne Sevda Arslan, onların artık ailelerinden biri gibi olduğunu söyledi.
Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan Sevda (49) ve Dursun Arslan (52) çiftinin 4'üncü çocukları olan Eren Arslan (16), doğuştan yüzde yüz bedensel ve zihinsel engelli olarak dünyaya geldi. Samsun Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya gelen Eren Arslan'ın tedavisi dönem dönem aynı hastanede gerçekleştiriliyor. Bu süreçte ise Eren Arslan'ın tedavisi ile yakından ilgilenen Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi'nde görevli hemşireler Canan Bayrak (42), Zarife Kıdık (53), Mesude Seçgin (46), Mehtap Keskin (38) ile anne Sevda Arslan arasında bir bağ oluştu. Hastane Başhekimi Alaiddin Domaç, hemşireler ile birlikte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Eren Arslan'ı evinde ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle Eren Arslan ve ailesi büyük mutluluk yaşadı.
Tedavi sürecinde hastanede görevli hemşireler ile sürekli bir araya gelen anne Sevda Arslan, onların artık ailelerinin bir parçası olduklarını söyledi. Oğlunun tedavi sürecinde 16 yıldır aynı hastaneye gidip geldiği bu süre zarfında oradaki hemşirelerle uzun yıllar süren bir iletişim ve bağ kurduklarını dile getiren sevda Arslan, "Oğlum ağır engelli olduğu için zaman zaman hastanede uzun dönem yatarak tedavi görüyor. Bu sürede artık hemşireler bizi biz onları yakından tanıdık. Sağ olsunlar bizimle çok yakınlar ilgileniyorlar. Onlar artık bizim için kanatsız melek gibiler. Hepsi ailemden bir parça gibi. Bazılarını oğlumun doğumundan bu güne tanıyorum" dedi.
'SEVGİ EN BÜYÜK İLAÇ''
Hemşire Mesude Seçgin, Eren Arslan'ın kendilerini çok iyi anladığını belirterek, "Sevda hanım da oğlu ile çok ilgili çok fedakar bir anne. Benim de iki oğlum var ama ben Sevda hanımın emeğini kendimde göremiyorum. Sevda hanımı çok emektar. Oğluna pırıl pırıl bakıyor" dedi.
16 yıl önce Eren'in doğumdan sonra rahatsızlığının tanısı aşamasında aile ile tanıştığını ifade eden Hemşire Zarife Kıdık, "Zaman geçtikçe Eren'le aramızda bir sevgi bağı oluşturduk. Annesi ile de öyle. Uzun yıllardır tanıyoruz ve kendi ailemizden birisi oldu. Sürekli görüşüyoruz. Eren'de bizi gördüğü zaman zaten yüzü gülüyor çok mutlu oluyor" diye konuştu.
Hemşire Mehtap Keskin, Eren'i artık hasta gibi değil de kendi çocukları gibi gördüklerini dile getirerek "Eren'in annesinin yaptığı biz kesinlikle kendi çocuklarımıza yaptığımızı düşünmüyorum. Biz elimizden geldiğince sevgi ve şefkatle yaklaşıyoruz ama bütün engelli hastalarımızın bizden beklediği sadece karşılıksız sevgi. Buna ihtiyaçları var. Her şeyin başı sevgi, sevgi en büyük ilaçtır" dedi.
Başhekim Alaiddin Domaç, hastaneye gelen her çocuğun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Eren'in gerek yoğun bakımlarımız gerek servislerimizde bu tür hastalarımızın tedavisi için gerekli bütün imkanlara sahibiz. Eren'in tedavi süreçlerinde zaman zaman gördük ki annesinin yanı sıra yeri geldiğinde hemşire hanımların yanımıza gelip 'Eren'in böyle bir sorunu var' deyip çözüm bulmaya çalışıyorlar. Bu beni çok mutlu etti. Biz kendimizi hastalarımızla beraber bir ailenin bir parçası olarak görüyoruz. Bunun da gerçekleştiğini görmüş olmanın gururunu yaşıyorum. Arkadaşlarımız bu konuda çok hassas davranıyorlar çok özveri ile çalışıyorlar" diye konuştu.
Ziyarete Samsun Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelcilik Müdürü Hacer Katırcıoğlu ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şule Akçay da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!