Engelli dostu binalara ruhsat önerisi

Güncelleme Tarihi:

Engelli dostu binalara ruhsat önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 11:11

Engelli dostu binalara ruhsat önerisi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nin asgari düzeyde engelli kullanımına uygun yapılanması gerektiğini belirten Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Alanya'da hayata geçirilen projeden örnek vererek engellilerin kullanımına uygun olmayan binalara ruhsat verilmemesini istedi.

Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi olağanüstü genel kurulunda yeni yürütme kurulu asil ve yedek üyelerin oy birliğiyle seçildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan ilk oturumda yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle Nurol Kültür Merkezi'nde ikinci kez toplanan Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri, başkanlık görevine Betül Köseoğlu'nu getirdi.

Divan seçiminin ardından kürsüye gelen eski başkan Şafak Yaşar meclisin son iki yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Meclisin en önemli icraatlarından birinin geçtiğimiz yıl Bodrum Bitez sahilinde açılışı gerçekleştirilen 'engelli dostu plaj' olduğunu belirten Yaşar, bu dönemde çeşitli sağlık kuruluşlarıyla yapılan işbirliği neticesinde engelli bireylere yönelik sağlık kontrolleri ve engellilerin bireysel gereksinimlerini karşılayan aktivitelerin hayata geçirildiğini kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da Türkiye'de nüfusun yüzde 10-12'sinin engelli olduğunu ancak engelli bireylerin evlere hapsolduğu için görünmez bir nüfus olarak yaşamını sürdürdüğünü savundu. Avrupa ülkelerinde engellilerin de tıpkı sağlıklı bireyler gibi toplumun ve kentlerin imkanlarından eşit derecede yararlandığını belirten Topçuoğlu "Eğer kentler engelliler için yapılanmamışsa, orada yaşayanlara kentli diyemeyiz. Kentlerin, asgari düzeyde engelli kullanımına uygun yapılanması gerekir. Alanya Kent Konseyi Engeliler Meclisi Alanya'da yeni yapılan kamu binalarının engelli bireylerin kullanımına uygunluk şartını getiriyor. Bu koşulları yerine getirmeyen binalara ruhsat verilmiyor. Bodrum'da da Engelli Meclisi aracılığıyla böyle bir proje başlatılabilir" dedi.

Bodrum Kent Konseyi Engelli Meclisi Olağanüstü Genel Kurulu'nda yeni yürütme kurulu asil ve yedek üyeleri katılımcıların oy birliğiyle seçildi. Buna göre Betül Köseoğlu'nun başkanlığındaki yürütme kurulunun asil üyeleri, Şafak Yaşar, Nükhet Vural, Bedriye Gürkan ve Aysel Karaca'dan oluşurken, yedek üyeler arasında ise Sakine Turhan, Alev Şahin, Neslihan Nazlıoğlu, Esma Ezenel ve Kaan Koç yer aldı.

Yaşar ANTER / BODRUM (DHA)

Fotoğraf



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!