Engelli çocuklar polis oldu!

Güncelleme Tarihi:

Engelli çocuklar polis oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:48

Engelli çocuklar polis oldu!

Haberin Devamı

OSMANİYE'de Engelliler Haftası dolayısıyla 10 engelli çocuk, polis kıyafeti giyerek uygulama yaptı, telsizle ekipleri yönetti.
Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Zihinsel Engelliler Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk ve engelli çocuklar, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile birlikte ilk olarak Vali Kerem Al'ı ziyaret etti. Vali Al ile bir süre görüşen çocuklar daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne geçerek MOBESE Merkezi'nde kameralarla kenti izledi. Ekranda trafik akışının yoğun olduğu bölgeleri gören çocuklar, telsiz anonsu ile ekiplerin müdahale etmesini istedi. Daha sonra yol uygulamasına katılan çocuklar, araç sürücülerinden ehliyet ve ruhsat isteyip sorgulama yaptı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne de giden çocuklar, son olarak Polisevi'nde yemek programına katıldı.
Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, etkinlikle ilgili açıklamasında "Osmaniye'de platform olarak 12 derneğiz. Amacımız engellilerin görmeyen gözü, duymayan kulağı, yürüyen ayağı olmak" dedi.
Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ise engelli çocukların rehabilitesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!