Engelli Büşra hayaline kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Engelli Büşra hayaline kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 11:02

Engelli Büşra hayaline kavuştu

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde bedensel engelli 23 yaşındaki Büşra Kılınç, birkaç saatliğine polis oldu. Polis üniforması giyen Büşra Kılınç, emniyet müdürlüğünü ziyaret etti.

Kumluca'da 1.5 yaşındayken oksijen yetersizliği yüzünden bedensel engelli hale gelen, Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olarak çalışan Büşra Kılınç, yaklaşık bir ay önce İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etmek istediğini Toplum Destekli Büro Amirliğine iletti. Bunun üzerine Büşra'nın İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan'ı ziyaret edebilmesi için çalışma başlatıldı.

Toplum destekli polis ekipleri dün Büşra Kılınç'ı işyerinden ekip otosuyla aldı. Polis üniforması giyen Büşra Kılınç, Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Emniyet binasında asansör olmadığı için Büşra Kılınç, polis memurları tarafından engelli aracıyla üçüncü kata kadar taşındı. İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Büşra Kılınç'ı makam odasının kapısında karşıladı. Büşra Kılınç'a Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de eşlik etti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, "Büşra kızımız çok başarılı bir memurumuz. Büşra kurumumuzun temel ve ilk eğitim işleri bölümünde çalışıyor. Büşra işleri o kadar hızlı ve bilinçli yapıyor ki engelsiz memur arkadaşlarımız Büşra'nın hızına yetişemiyor. Hangi evrakın, nerede olduğunu, nasıl işleme konulacağını çok çabuk biliyor" dedi.

Büşra Kılınç, çok heyecanlı olduğunu ve duygulandığını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan da şöyle dedi:

"Büşra daha önce kurumumuzu ziyaret etmek istediğini belirtmişti. Biz de ziyaretini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne ayarladık. Büşra çocukluğundan beri polis olmayı hayal ettiğini söyledi. Biz de Büşra'ya polis kıyafeti giydirip 1 veya 2 saat misafir ederek sembolik de olsa hayallerine kavuşturduk. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Büşra'nın çok çalışkan bir memur olduğunu söyledi. Şimdilik mevzuat uygun değil. Mevzuat uygun hale geldiğinde Büşra'nın polis teşkilatında memur olarak çalışmasını sağlayabiliriz. Hep birlikte engelsiz bir dünya için engellerle mücadele edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!