Engelleri ortadan kaldırmak için 7'den 70'e koştular

Güncelleme Tarihi:

Engelleri ortadan kaldırmak için 7den 70e koştular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 16:40

Engelleri ortadan kaldırmak için 7'den 70'e koştular

Haberin Devamı


TEKİRDAĞ,(DHA)- DÜNYA Engelliler Günü'nde farkındalık yaratmak için Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği, Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Tekirdağ Şubesi işbirliğinde Trakya çapında onlarca dernek ve sivil toplum kuruluşunun desteği ile Engelsiz Yaşam Koşusu düzenlendi.


Barış ve Özgürlük Parkı'nda gerçekleşen etkinlik öncesi çadırlar kurulup kayıtlar alınırken ayrıca çeşitli ikramlar ile koşu öncesi keyifli anlar yaşandı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın eşi Belgin Eşkinat ile birlikte katıldığı organizasyona Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Aile Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Tekirdağ ve Trakya'dan birçok dernek, sivil toplum kuruluşu ve engelli vatandaşlar ve 7'den 70'e yüzlerce Süleymanpaşalı katıldı. 'Destek Ol Gerçek Olsun' sloganıyla yola çıkılan etkinlik Barış ve Özgürlük Parkı önünden verilen start ile başlarken Tekirdağ Yelken Kulübü'ne gidiş ve başlangıç noktasına dönülmesi ile sona erdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bugün önemli bir gün. Bu kalabalığı gördükten sonra demek ki Süleymanpaşa, Tekirdağ, Trakya farkında olmaya başladı. Şöyle bir geriye doğru baktığımızda ne kadar azdık değil mi? Farkında olan kişi sayısı ne kadar çoğalıyor değil mi? İşte bu Trakya'nın farkı" dedi. Dünya engelliler gününün bir gün ile sınırlanmaması gerektiğini söyleyen Eşkinat, "Aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Bizim empati yapmamız lazım. Aslında engel geniş bir kavram. Erişilebilirliği engel olan herkes engelli. Bazısı bedensel, bazısı zihinsel engelli, bazısı da başka türlü engelli. Onun için engellerin kalktığı bir dünyada birlikte yaşayabileceğimiz birbirimizle sosyalleştiğimiz bir ortamda yaşamak dileğiyle. Sadece bu gün değil farkında olanların 365 gününün kutlu olmasını diliyorum. Farkında olmak için bir sene daha beklemeyelim. Her gün daha farkında olalım. Unutmayın; engeller kaldırılmak için vardır. O engelleri el ele verip hep birlikte kaldıracağız" dedi.

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, "Bugün bu güzel havada engelli kardeşlerimizin farkındayız, engellilerin farkındayız. Onlarla bir arada olduğumuzu belirtmek için, onlara daima destek olduğumuzu göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Bu kalabalığı, bu heyecanı görmek beni çok mutlu etti. Hepimiz birere engelli adayıyız. Hiç kimse böyle bir kaderi yaşamak istemez. Ama kaderde varsa da ona sabretmek gerekir. Devlet olarak da, halk olarak da, sivil toplum olarak da bu engelleri en aza indirmek gerekir. Bu tip faaliyetler inşallah engellerin kalktığı bir dünya için aşama olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken koşuda 11.16'lık derecesi ile birinci olan Samet Akdeniz'e ödülünü Başkan Eşkinat, ikinci olan Samet Susamcı'ya ödülünü Kaymakam Yurt ve üçüncü olan Duygu Kani'ye ise ödülünü Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz verdi.
Öte yandan engelsiz yaşam koşusuna destek olmak için koşuya katılan Somalili Ali, koşuda beşinci olurken ödülünü Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı ve Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Şerife Türüdü'nün elinden aldı. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!