Engelleri kaldırıp güvence istediler

Güncelleme Tarihi:

Engelleri kaldırıp güvence istediler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 17:04

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde düzenlenen 'Engelleri Kaldıralım' etkinliğine katılanlar hem şarkı söyleyip oyun oynadı hem de hükümetten engellilerin sosyal güvencelerinin arttırılmasını istedi.

Haberin Devamı


Ödemiş Belediyesi ve Muhtaç Çocuklar İçin Ele Ele Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen 'Engelleri Kaldıralım' etkinliği engelli vatandaşlar ve yakınlarını biraraya getirdi. Ödemiş Belediyesi Nikah ve Kongre Salonu'nda yapılan etkinliğe İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Öçer Ceylen, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Uğur Pınar, eski başkan Serpil Aksoy Baştürk, Halk Eğitim Müdürü Yunus Ergin ve engelli okulların müdürleri katıldı. Müdürlere çalışmalarından dolayı birer teşekkür belgesi veren İzmir Muhtaç Çocuklar ve Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Öçer Ceylen, engelleri ortadan kaldırıp onların sorunlarını iletmek istediklerini kaydetti. Temmuz 2015'te çıkarılan 5378 sayılı yasa kapsamında engeli bulunan vatandaşlar için bazı haklar getirildiğini belirten Ceylen, "Bu kanun ile engellilerimiz özürlülük maaşı alabiliyor. Ama sosyal güvenceleri halen yok. Engellilerimizin birçoğu evli ve çocuk sahibi. Bu maaş tabiki az geliyor. Devletimizden isteğimiz, engelli kardeşlerimizin sigortalanmasıdır" dedi.
Konuşmanın ardından org çalan engellilerden Mert Çetin, şarkılar söyleyerek izleyicileri coşturdu. Genel Başkan Fatma Öçer Ceylen de şarkı söyleyerek öğretmenleri ile beraber piste çıkıp oynayanlara eşlik etti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!