Engeliler Ulusal Kar Festivali'ne 200 engelli katıldı

Güncelleme Tarihi:

Engeliler Ulusal Kar Festivaline 200 engelli katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 11:41

Engeliler Ulusal Kar Festivali'ne 200 engelli katıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen Erciyes Engelliler Ulusal Kar Festivali’ne 200 engelli katıldı. Festivali, Vali Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de izledi.
Vali Orhan Düzgün, engellilerin spor karşılaşmaları ve kültürel etkinliklere katılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Mart ayının son haftasına rağmen hala Erciyes’te kayak sezonunun açık olmasına da dikkat çeken Vali Düzgün, buraya gelen turist sayısının her geçen yıl artacağını kaydetti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, düzenlenen festivalin sürdürülebilir olmasını çok önemsediklerini belirtti. Başkan Çelik, şöyle dedi:
"Buraya ülkemizin farklı yörelerinden engellilerimiz geldi. Festivalde spor yapan engellilerimiz hem kendi hem de diğer engelli kardeşlerimizin motivasyonlarının yükselmesine neden oluyor."
Festivalin açılış töreni ardından engelli sporcular, Kuzey ve Alp Disiplini branşlarında yarıştı. Yarışmalarda engellilerin kayak sporuyla tanışması ve güvenli biçimde kayak yapabilmeleri için özel olarak tasarlanmış kayak takımları kullanıldı. Yarışlara milli sporcular da iştirak etti. Festival kapsamında ayrıca, engelliler için çeşitli aktiviteler de düzenlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!