Engel tanımadı, başarı öyküsünün kahramanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımadı, başarı öyküsünün kahramanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 13:08

Engel tanımadı, başarı öyküsünün kahramanı oldu

Haberin Devamı

Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR, (DHA) - İZMİR'de 'Koşmayanlar için koşuyoruz' sloganıyla omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak yaratmak için düzenlenen ve dünyanın 34 ülkesinde aynı anda başlayan Wings for Life World Run'ın erkekler tekerlekli sandalye katgorisinde birinciliği elde eden 37 yaşındaki Okan Aracagök, gerçek bir başarı öyküsünün kahramanı oldu. 16 yaşında geçirdiği kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Aracagök, yarışta Pınar Karşıyaka One Team'deki takım arkadaşlarının desteği 28.51 kilometre koşarken, hırs, azim ve kararlılığın yaşama sevinciyle birleştiğinde insanın neler başarabileceğini tüm dünyaya gösterdi.
1995 yılında Fethiye Göcek'te dayısının tur teknesinde çalışan Okan Aracagök, yaşlı bir kadına yardım etmek amacıyla 2.5 metre yükseklikten yarım metre derinliğindeki suya balıklama atlayınca boynunu kırdı. C3, C4, C5, C6 ve C7 omurları parçalanan Aracagök, ameliyattan sonra yaklaşık 1 yıl hastanede yattı. Bu süreçte kendisine büyük destek veren Prof. Dr. Bilge Kara'nın deyimiyle iğneyle kuyu kazan Okan Aracagök, taburcu olduktan sonra da bir yıl yatağa mahkum yaşadı. Boynundan aşağısını, kolları dahil olmak üzere hareket ettiremeyen Aracagök, 12 yıl boyuncu fizik tedavi gördü, kendi deyimiyle 'bir bebek gibi' pek çok şeyi yeniden öğrendi.
Sabahları 8'de kalkıp, gece yarılarına emekleme, yüreme egzersizi, ağırlık çalışmaları yaptığını söyleyen Okan Aracagök, tekerlekli sandalye ile yavaş yavaş sosyal hayata karışmaya başladığını dile getirdi. Yaşama sevincini bir an bile yitirmeyen Aracagöz, 5 yıl İzmirspor'da tekerlekli sandalye basketbolu oynadığını, bir kez su altı dalışı yaptığını, Buca Belediyesi'nin engelli yüzme programına katıldığını belirterek, "Wings for Life'a Antrenörüm Mert Onaran'la 7 ay hazırlandık. Beni çeken ve iten Oktay Arıkan, Umut Çavuşoğlu ve tüm takım olarak başardık. Yarışta başka takımdan yardım edenler de oldu. Onlara ve sponsorlarımız CMS ve Sportive'e teşekkür ediyorum" dedi.
EVLİ MUTLU ÇOCUKLU
İzmir'de geçen hafta sonunda düzenlenen Wings for Life'ta erkekler tekerlekli sandalye kategorisinde birinci olan Okan Aracagök en büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirtti. "Ailem her zaman yanımdaydı" diyen Aracagök, "Evlilik çok güzel bir olay. Eşim Emine ve 3 yaşındaki kızım Nisan Ada ile mutlu bir hayat yaşıyoruz" diye konuştu.
2017'de yine İzmir'de yapılması planlanan Wings for Life World Run'a da katılacağını dile getiren Aracagök, "Aynı heyecanı tekrar yaşamak için sabırsızlanıyorum. Bu kez hedefim daha uzun mesafe gidebilmek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!