Enfraruj

Salih UÇAR
Haberin Devamı

Yeni Mey'i seveceksiniz

Antalya'da bir yıl önce hizmete giren ve Türk Halk Müziği alanında büyük bir boşluğu dolduran Mey Müzikhol, yaklaşık bir ay kadar önce kapılarını eğlence dünyasına kapatmıştı. Geçen gün gazeteye Nihan ve eşi Naci Yıldız geldi. Havalimanı'na Bedia Akartürk'ü almaya gittiklerini söyledi. Bedia hanım Almanya turnesindeydi. Nihan ve Naci Yıldız bir gece sonra Mey'i yeniden işletmeye açtıklarını ve formatında da radikal değişiklikler yaptıklarını söyledi. Açılış gecesi konuk olduğum yeni Mey'in dekorunda ve sahne tasarımında bir değişiklik yoktu. Akşamın erken saatlerinde içerisi dolmuş ve herkes heyecanla sürprizleri beklemeye başlamıştı.

Sahnenin ilk sanatçısı baba tarafından Mısırlı, annesi de Rum olan Erin Elizel'di. Son günlerin popüler parçalarını repertuarına alan genç sanatçı, söylediği Rumca şarkılarla da davetlilerden olumlu puan aldı.

SAHNEYE ALÇILI ÇIKTI

Elizel'den sonra sahneyi Cengiz Ersoy devraldı. Türk Sanat Müziği söyleyen Ersoy, giyim tarzından repertuarına kadar Devran Çağlar'ı andırıyordu. Müthiş bir sahnesi var. Konukların nabzını iyi yokluyor. Ve onların ruh haline göre şerbet veriyor. Kısacası eğlendirmeyi beceriyor. Ancak Cengiz'in kalın kaşlarını aldırması ve kendinden iki beden büyük ceket giymesi gecenin en çok konuşulan konusu oldu.

Sıra finaldeydi. Geçtiğimiz günlerde küçük bir kaza atlatan ve sağ ayağı kırılan Bedia Akartürk, sahneye alçılı ayakla çıktı. Yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen performansından bir şey kaybetmemişti. Her zamanki gibi neşeli ve enerji doluydu. Sanatçı dostu Yavuz Yalçınkaya da açılış gecesinin konukları arasındaydı. Akartürk sahneye çıkar çıkmaz kırık olan kolumu görünce yanıma gelerek ''Benim bacağım, senin kolun. İkimiz bir adam ancak ederiz'' dedi ve eline kalem alarak kolumdaki alçıyı imzaladı. Sonra imza sırası bana geldi. Anlayacağınız karşılıklı imzalaştık. Bu hareketle geceninde modası başladı. Konuklar Bedia hanımın ayağındaki alçıya imza atma yarışına girişti.

Açılış gecesinde yaşananlar böyle. Yeni Mey bu sanatçı kadrosuyla göz doldurmaya devam eder.

e-mail: sucar@hurriyet.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları