Enfraruj

Haberin Devamı

İki kez tescillendi

ANTALYA, yıllardır Türkiye podyumlarına manker veremiyor, Türkiye çapında yapılan güzellik yarışmalarında kızlarımız ilk 20'ye bile giremiyordu.

Tabi bu durum en çok da İzmir'in işine yarıyordu. İzmirli güzeller, fırsatı değerlendirip podyum ve ekranları parselliyordu. Yıllar önce Türkiye Güzeli olan Antalyalı Elif Ilgaz, Bilge Kara ve Banu Usluer'in adları bile unutulmaya yüz tutmuştu.

Güzellik derecelerine susadığımız bu yıllardan sonra sevindirici ilk haber Kıbrıs'tan geldi. 1999 yılı Miss Modef Of Turkey Güzellik Yarışması'nda Antalyalı manken Ece Gürsel ikinci oldu.

İKİ KEZ ÜSTÜSTE

Ece'nin bu başarısı diğer kızlara örnek olduğu gibi cesaret de verdi. Antalya'nın tescilli güzellere olan özlemini de giderdi. Ancak Kıbrıs'taki bu yarışmada derece almak bir güzelin önünü açmaya tam olarak yetmiyordu. Bir televizyon kanalının düzenlediği yarışmada tescil ettirmek gerekliydi.

Başarılı ve güzel manken Ece Gürsel de aynen öyle yaptı. Özel bir televizyon kanalının düzenlediği yarışmaya katıldı. Geçtiğimiz gece canlı olarak yayınlanan yarışmada ikinci oldu. İki kez üstüste ikinci güzel seçilen Ece, Antalya'nın gururu oldu. Yaklaşık 4 yıl aradan sonra peşpeşe gelen bu dereceler yüzümüzü güldürdü.

EN UZUN BACAKLI

Ece, henüz 18 yaşında ve 1.86 boyunda. 93-63-93 vücut ölçüleri ve 1.20 bacak boyu ile dikkat çekiyor. Antalya'nın en uzun bacaklı mankeni ünvanına sahip. Akdeniz Üniversitesi İşletme Bölümü'nde öğrenim görüyor. Babası Tayfun Bey, Antalyaspor'un eski antrenörü. Şimdi Rizespor'u çalıştırıyor. Annesi Yıldız Hanım ise iki kızının üzerine titriyor. Ablası Burçe de Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde okuyor. Ece, aynı zamanda kolej takımında basketbol oynuyordu. İyi bir sporcu. Bir gün ailesiyle tanışma fırsatım oldu. Cana yakın insanlar. Ece'nin bu başarılarında en büyük pay ise anne Yıldız Hanım'a ait.

Ne demişler, ‘‘Anasına bak, kızını al’’

Yazarın Tüm Yazıları