Enez’de üretilen ‘çeribaşı kirazı’ Avrupa’da 22 ülkeye ihraç ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Enez’de üretilen ‘çeribaşı kirazı’ Avrupa’da 22 ülkeye ihraç ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 12:23

Enez’de üretilen ‘çeribaşı kirazı’ Avrupa’da 22 ülkeye ihraç ediliyor

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/ENEZ(Edirne),(DHA)-EDİRNE’nin Enez İlçesi’nde üretilen ‘çeribaşı kirazı’ Avrupa’da 22 ülkeye ihraç edilirken, kiraza ismini veren ilçeye bağlı Çeribaşı Köyü’nde kiraz ekim alanları bu yıl yaklaşık 500 dönüme ulaştı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Enez’e bağlı Çeribaşı Köyü’ndeki kiraz bahçelerini ve üreticileri ziyaret ederek, kiraz üretimi ile ilgili bilgi aldı. Mustafa Helvacıoğlu, ‘çeribaşı kirazı’nın marka olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Meyvecilikte ve özellikle kirazda Trakya’ya örnek olma yolunda ilerleyen Çeribaşı’nın ülke ve bölge ekonomisine katkısı gurur verici. Çeribaşı Köyü’nde hasadın ilk günü, bu önemli günlerinde üreticilerimizin yanında olarak onlara hayırlı ve bereketli hasatlar temennisinde bulunduk. Avrupa’nın 22 ülkesine buradan kiraz ihraç ediliyor. Çeribaşılıların potansiyeli ve sektöre ilgisi her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak ekim alanları da hızla büyüyor. Aldığımız bilgilere göre bu yıl ekim alanları Çeribaşı başta olmak üzere 5 köyde 500 dönüme ulaşmış, 25 bin dikili meyve ağacı ile bu alanlarda yüzlerce kişi çalışıyor. Bu nedenle sektörün istihdama sağladığı katkı da mutluluk verici. Her geçen yıl kalitesini arttıran ‘çeribaşı kirazı’ markalaştırmak ve geleceğe miras bırakmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor.

Helvacıoğlu, konuşmalarının ardından üreticiler ile görüşerek ‘çeribaşı kirazı’nın üretim aşaması ve ihracat konularında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!