Enerji sorununda yeşil çözüm

Güncelleme Tarihi:

Enerji sorununda yeşil çözüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 01:47

HATAY’ın İskenderun İlçesi’nde Çevre Koruma Derneği ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) İşbirliğiyle, ’Enerjide yeşil çözüm’ adlı konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

İTSO Halil Şahin meclis salonundaki toplantıya İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis Başkanı Servet Ugutmen, yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, Çevre Koruma Derneği Başkanı Eczacı Barış Sönmez ve üyeleri, Esnaf Oda Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İskenderun Çevre koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, açılış konuşmasında yenilenebilir enerjiler sayesinde çevrenin kirletilmediği bir dünya istediklerini söyledi. Sönmez, "Körfezimizin kirlenmemesi için yenilenebilir enerjilerin kullanılması gerekir. Enerjinin akılcı üretiminden akılcı tüketimine kadar ülkemizin her alanında akılcı planlara ihtiyacı var.Kaş yaparken göz çıkartmayalım. Herkesin kazandığı çevre ve insanın kazandığı projelere ihtiyacımız var" dedi.

Haberin Devamı

PROF DR. TANAY SIDIK UYAR : KARAR VERİCİ ÇÖZÜMDEN YANA OLMALIDIR

Marmara Üniversitesi Enerji Ana bilim Dalı Başkanı Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği EUROSOLAR Türkiye Başkanı Dünya Rüzgar Enerjileri Birliği Başkan yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdık Uyar, ise karar vericinin sorundan yana değil çözümden yana olması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr Sıdık Uyar şöyle konuştu:

"Karar vericinin apartman yöneticisinden tutun muhtarı bakanı başbakanı kimse karar vericilerin sorundan yana değil çözümden yana olması lazım. Önemli olan neyin sorun olduğunu söylemek çözüm yolunu ortaya koymak. Sorunu ve çözümü anlatmadığınız zaman sadece bir şeye karşı çıkmanızın hiçbir esprisi yok. Ben her zaman çözümden yanayım yerel meclis merkezi mecliste her türlü yerde konuşuluyor olmasıdır önemli olan. Enerjide sorun nedir çözüm nedir? Çözüme gitmek mümkün müdür? Yeterli kaynak var mıdır? Teknoloji var mıdır? Ucuz mudur? Ben ona bakarım. Herkeste her partilide partisine gitsin programına baksın çözüm mü öneriyorlar var mı?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!