Enerji kongresi için liderler İstanbul'a gelmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Enerji kongresi için liderler İstanbula gelmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 16:16

Enerji kongresi için liderler İstanbul'a gelmeye başladı

Haberin Devamı

Murat ÇAKIR / İSTANBUL,(DHA) 23. Dünya Enerji Kongresi 9-13 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Vadisi'nde yer alan İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak.Kongreye katılacak liderlerde İstanbul'a gelmeye başladı. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev de özel bir uçakla saat 14.00'da İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Aliyev'i İstanbul Valisi Vasip Şahin karşıladı.Aliyev daha sonra kalacağı otele hareket etti.
Ana teması “Yeni Ufukları Kucaklamak" olarak belirlenen 23. Dünya Enerji Kongresi'nde katılımcıların, enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri hedefleniyor. Enerji dünyasının gündemini belirleyen kongreye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Khalid Al-Falih, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Irak Elektrik Bakanı Qasım M. Al- Fahdawi, Iran Enerji Bakanı Hamid Chitchian, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino ve Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic katılacak.

 

 

23. DÜNYA ENERJİ KONGRESİ'NE SÜRPRİZ KATILIM

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in ardından Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Küba'ya ait bir uçakla saat 15.00'da İstanbul'a geldi. Kongreye katılacaklar arasında sunulan listede Venezuela'dan sadece Petrol Bakanı Eulogio Del Pino'nun ismi yer alıyordu. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Maduro'yu İstanbul Valisi Vasip Şahin karşıladı. Maduro buradan kalacağı otele hareket etti.

(FOTOĞRAF)

  

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!