Enerji kaynağı: Streching

Japon Shiatsu masajını deneyenler mutlaka bilirler; kişiyi rahatlatır, denge sağlar ve enerji verir.

Rahatlama esasına dayalı olan ve vücudu geren "streching"in de işte buna benzer etkileri bulunuyor.

Aşağıda gösterilen birbirinden farklı beş hareket, tüm vücut meridyenlerinde birbiri ardına enerji akışını harekete geçiriyor. Her enerji yörüngesi belirli bir organla bağlantılı olduğundan, bu hareketler hem bedensel hem de ruhsal açıdan rahatlatıyor.

Sizin için seçtiğimiz hareketleri gün içinde belirli aralıklarla gerçekleştirmeniz mümkün. Ama en iyisi sabah uyandıktan sonra yapılanı...

Egzersizler sırasında düzenli olarak nefes almayı ihmal etmeyin. Ve güne zinde bir merhaba diyerek başlamanın keyfini yaşayın...

Enerji depoluyor

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın. Dizlerinizi germeden serbest bırakın. Nefes alın ve her iki kolunuzu yana açık olarak yukarıya doğru kaldırın, ellerinizi havaya doğru açın ve göğsünüzü olabildiğince gerin. Nefes verin, kollarınızı indirin ve rahatlayın. Aynı hareketi üç kez tekrarlayın.

Vücuttaki toksinleri atıyor

Yere oturun, bacaklarınızı öne doğru uzatın. Kollarınızı yukarı kaldırın ve derin nefes alın. Nefes verme sırasında iki elinizle ayak başparmaklarınızı tutmaya çalışın ve bu sırada vücudunuzun üst kısmını öne doğru çekin. Nefes alma sırasında yine rahatlayın. Nefes vermeyi ve germe işlemini tekrarlayın. Nefes alışverişi sırasında nefesinizi bir miktar tutun ve daha sonra verin.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Dizlerinizin üzerine oturun. Dizlerinizi birbirinden ayırın. Derin nefes alın. Nefes verme sırasında yavaşça geriye gidin ve bu sırada ellerinizden yardım alın (Parmak uçlarınız ayaklarınızı göstersin). Nefes alın ve vücudunuzun gerginliğini azaltın. Aynı hareketi bir kez daha tekrarlayın.

Oksijen alımını harekete geçiriyor

Bacaklarınızı iki yana açın. Ellerinizi sırtınızın arkasında birleştirin ve işaret parmağınızı gerin. Nefes alın. Nefes verme sırasında, elleriniz tavanı gösterecek şekilde öne doğru eğilin. Bu sırada derin nefes almayı ihmal etmeyin. Aynı hareketi bir kez tekrarlayın.

Kan dolaşımını artırıyor

Vücudunuzun ağırlığını ellerinizin ve ayaklarınızın üzerine vererek öne doğru eğilin. Şimdi derin nefes alın ve ağırlığınızı bacaklarınıza doğru vermeye başlayın. Nefes alma sırasında yine öne doğru gelin. Aynı hareketi üç kez tekrarlayın.
Yazarın Tüm Yazıları