Enerji belgeniz yoksa faturanız kabaracak

Enerji belgeniz yoksa faturanız kabaracak

Haberin Devamı

Başaranlar İnşaat, devrim niteliğinde bir ürün dediği Nanoper’le İzmir’e tekrar döndü. Üç ürünün birleşimiyle elde edilen Nanoper, su, ısı ve ses yalıtımında iddialı.

BİLMEYENİNİZ yoktur, binalarda ısı yalıtımının zorunlu olduğunu... Hatta tüm yapıların 2 Mayıs 2017’ye kadar dış cephesini yalıtarak C kategorisinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması gerekiyor. Bu belge yoksa enerji giderlerindeki faturanın hayli kabarması söz konusu olacak. Bir yanda böyle bir gelişme yaşanırken, öte yanda ise yasal zorunluluk ısı yalıtımı sektörünü hareketlendirmiş durumda. Öyle ki, inşaat sektöründe 40 yıllık deneyime sahip Başaranlar İnşaat da yalıtım sektörüne yeni ürünüyle hızlı giriş yaptı. Nanoper’i iddialı bir şekilde piyasaya çıkaran firma, bu yeni ürünüyle su, ısı ve ses yalıtımında sağladığı faydayla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

25 yıl önce genel merkezini İstanbul’a taşıyan işadamı Bahri Başaran yönetimindeki 40 yıllık Başaranlar İnşaat, devrim niteliğinde bir ürünle tekrar İzmir’e döndü. Başaran’la yeni yalıtım ürünü Nanoper’i konuştuk. Bahri Başaran, yeni ürünleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de bir ilk olan, perlit plaka, perlit sıva ve nano jelden oluşan Nanoper Uzay Teknolojisi’nin benzeri yok. Nanoper ısı geçirmeyen özelliği sayesinde ekonomik olarak ciddi avantajlar sağlıyor. Nanojelin özelliğinden dolayı su ve nem geçirmiyor. Perlit levhaların özelliğinden dolayı da yaz-kış ısı geçirmeyerek, dengeli bir iklim yaratıyor, ciddi ses izolasyonu sağlıyor. Ürün kendi doğal yapısı gereği yanmıyor. Yangının genişlemesine izin vermiyor. Duvarlar delik deşik olmuyor, yapıların deprem güvenliğine zarar vermiyor. Oksijen alışverişi sağladığından insan sağlığına çok yararlı. Atmosfere zararı yok. Ana sistem malzemelerinden biri olan perlit yapısı nedeniyle haşerelerin barınmasına ve bakteri üremesine izin vermiyor. Dış cephe boyasının ömrünü iki katına çıkarıyor. Diğer mantolama sitemleri gibi ağır olmadığı için binanın yükünü de artırmıyor. Sistemin sağladığı tüm avantajları noter huzurunda kanıtladık.”

Haberin Devamı

Soba ve klimaya son

Ününün piyasaya çıkar çıkmaz Ege başta olmak üzere çok büyük talep gördüğüne dikkat çeken Başaran, ancak şu anda Türkiye pazar payının çok düşük bir bölümünü karşılayabildiklerini kaydetti. Bahri Başaran, diğer uygulamacı firmalarla işbirliği yaparak üretimini artırıp, uygulamanın yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Perliti Konya’da, devlet teşviğiyle kurulan Peryum firmasının tesislerinden alıyoruz. Biz ürünün Ege temsilciliğini yürütüyoruz. Perlit sıvası biliniyor. Perlit levhası da yaygınlaşmaya başlayacak. Şimdi perlitin tuğlası yapılıyor. Yakında piyasada olacak. Yeni binalar yapılırken bu ürün kullanılacak. Böylece iddia ediyorum İzmir kışın soba yakmayacak, yazın da klima kullanmayacak. Nano sıvıyı ise Almanya’dan getiriyoruz. Bu ürünleri birleştirerek Nanoper’i elde ettik” dedi.

Haberin Devamı

2017’DE ZORUNLU OLACAK

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu çerçevesinde ülkemizdeki tüm yapıların 2 Mayıs 2017’ye kadar dış cephesini yalıtarak C kategorisinde Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alma zorunluluğu olduğunu hatırlatan Bahri Başaran, şöyle devam etti: “Bu belgeniz yoksa elektrik ve doğalgaz faturanıza ek maliyetler gelecek. Bugün Türkiye enerjiye ciddi para ödüyor. Bunun önüne geçmek için bu şart. Biz de Nanoper’le bu belgenin alınmasını garanti ediyoruz. Uygulama yaptığımız yapılara bu belgeyi biz temin ediyoruz. Şu anda var olan milyonlarca yapının mantolanması yönünde pek çok sistemin geliştiriliyor ve pazara sunuluyor. Her gün yeni bir ürün ortaya çıkıyor. Yalıtımla ilgili vaatlerde bulunuluyor. Biz de bu noktada farkımızı ortaya koyuyoruz.”

Haberin Devamı

YER KAPLIYOR DİYE KADINLAR İSTEMEDİ

Alüminyum-çelik çatı ve dış cephe kaplama, asma tavan izolasyon ve inşaat yapım projeleriyle inşaat sektöründe 40 yıllık tecrübeye sahip Başaranlar İnşaat, sektöre pek çok yenilikler kazandırdı. Bahri Başaran, Türkiye’de ilk kez deprem kabini üretimi yaptıklarını hatırlatarak, “Türkiye bir deprem ülkesi. O dönem bu projemiz çok ses getirmişti. Ama yeterli ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Burada da yer kapladığı için kadınların kabini evinde tutmamak istememesinin etkisi var” dedi.

Enerji belgeniz yoksa faturanız kabaracak

Türksal’dan en “İdeal” proje

İZMİR’de 2005’ten bu yana, başladığı projeleri zamanından önce teslim etmesi ile tanınan Türksal İnşaat, bu kez, kentin hızla gelişen ve en gözde konut projelerinin yer aldığı Çiğli Harmandalı’nda çağdaş şehirciliğin en üst düzey örneklerinden birini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kaliteden taviz vermeyen anlayışıyla müşteri memnuniyetinde en üst sıralarda bulunan firma, geçen şubatta yapımına başladığı ‘İdeal Yaşam Evleri’ni 18 ayda tamamlamayı planlanıyor.

Haberin Devamı

Projenin 5 bin 359 metrekarelik inşaat alanının yüzde 74’ünün peyzaj ve otopark alanı olarak ayrıldığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türksal, “5 blok halinde yükselen projemizde 72 daire ve 3 dükkan bulunuyor. 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip daireden oluşan İdeal Yaşam Evleri’nde 2+1’ler 122 metrekare, 3+1’ler ise 156 metrekare olarak tasarlandı. Yarısı şimdiden satıldı” dedi.Projede yüzde 0.69 faizle 120 ay vadeli konut kredisi imkanı da sunuluyor. Otopark, bisiklet park alanı, otomatik bahçe sulama, 7/24 kameralı güvenlik, özel site güvenliği, yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı, kamelya, spor salonu gibi bir dolu ayrıcalık bulunuyor.

Yeni proje yolda

Murat Türksal, 96 dairelik yeni projeninin müjdesini de verdi. Çekirdek aile kavramının yaygınlaştığını ve küçük dairelere talebin arttığını söyleyen Türksal, “Daireler 2+1 ve 1+1’den oluşacak. Üniversite ve sağlık kenti Çiğli’nin yıldızı giderek artıyor. Konut almayı düşünenlere tavsiyem, ileriye dönük prim yapacak bölgeleri tercih etmeleri” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları