Endüstri 4.0 geleceğin mesleklerini belirliyor

Güncelleme Tarihi:

Endüstri 4.0 geleceğin mesleklerini belirliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 13:46

Nano teknoloji, robot, yapay zeka, 3D baskı, genetik ve biyoteknoloji alanlarının insan hayatına girmesiyle birlikte iş modellerinde ve iş gücü piyasasında önemli değişiklikler olduğunu kaydeden Teknoloji, Ar-Ge, Bilim ve İnovasyon Derneği (TABİD) Başkanı Nuray Başar, “Endüstri 4.0, geleceğin mesleklerini belirliyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Endüstri 4.0’a uyum sağlayıp sonrasında da söz sahibi bir ülke olmasında herhangi bir engel bir engel bulunmadığını kaydeden Başar, şunları söyledi: 

İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRMELİYİZ

“Endüstri 4.0’ın kaçınılmaz olduğunun farkındayız ve ülke olarak bu konuda söz sahibi olmamız gerekiyor. Dijital çağ ile birlikte birçok meslek yerini yeni mesleklere bırakıyor. Eğitim sistemimizi buna göre güncellemeli; bilgisayar, matematik, istatistik, mimarlık, mühendislik, sağlık, enerji ve tasarım gibi meslekler için ilköğretim yıllarından itibaren insan kaynağı yetiştirmeliyiz. Meslek okulları ile üniversiteleri mutlaka sanayi işbirliği içine dahil etmeli ve eğitmen kadrosunun da sık sık bilgi güncellemesini yapmalıyız.”

Endüstri 4.0: Terim olarak 4’üncü sanayi devrimi anlamına gelen Endüstri 4.0, geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatması projesidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!