Endişeli değiliz

Güncelleme Tarihi:

Endişeli değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 20:24

TÜSİAD’ın 18’inci başkanı Hürriyet’in geçen hafta duyurduğu gibi Erol Bilecik oldu. Yeni başkan olarak çıktığı kürsüde teröre karşı sağduyu ve birlik mesajı veren Bilecik, “Zorlu bir dönemde olduğumuzu inkâr etmek mümkün değil. Ama önümüzdeki dönemin zorlu olması, gerçekten bizleri endişelendirmiyor. Tam aksine daha fazla çalışmak adına motive ediyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni başkanı Erol Bilecik oldu. TÜSİAD’ın 47. Olağan Genel Kurulu’nda oy kullanma işleminin ardından tek aday olan Bilecik, 146 oyun 144’ünü alarak başkan olarak seçildi. “TÜSİAD Yönetim Kurulu’nda önümüzdeki dönemde arkadaşlarımızla birlikte görev almak benim için gerçekten apayrı bir onur ve gurur” diye konuşan Bilecik, “Geride bıraktığımız ve ne yazık ki çok iyi hatıralarla yad edemediğimiz 2016 yılı gerek ülkemizde, gerekse dünyada çok önemli gelişmelere sahne oldu. 2017’ye maalesef bu gelişmeler doğrultusunda girmiş olduk. Yılın ilk dakikaları itibariyle, terör peşimizi yine bırakmadı. Tarih bize terör zehrine karşı en etkili çarenin, nefrete karşı sevginin, ayrıştırıcı söylemlere karşı sağ duyulu yaklaşımların çatışmaya karşı birliğin ve beraberliğin tercih etmek olduğunu defalarca gösterdi. Önümüzdeki dönemde de 4 elle sarılmamız gereken çare gerçekten budur” dedi.

Zorlu bir dönemde olunduğunu inkâr etmenin mümkün olmadığını kaydeden Bilecik, şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemin zorlu olması, gerçekten bizleri endişelendirmiyor. Tam aksine geleneksel misyonumuzun ışığında bizi daha fazla çalışmak adına motive ediyor. Zira küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için, emeklediğimiz alanlarda koşmamız, koştuğumuz alanlarda hızlanmamız gerekiyor. Biz bunun bilincindeyiz. Türkiye ancak bir demokrasi, hukuk ve en geniş özgürlüklere sahip, teknolojik, bilimsel ve sanatsal yaratıcılık toplumu olarak dünyada rekabet gücü yüksek bir ülke olabilir. Bu yönde azimle çalışmaya devam edeceğiz. İş dünyasının geçmişte olduğu gibi bugünde ülkemizde, Avrupa’da ve dünyada sesi olduk, olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

GENÇ VE KADINLARA ÖNCELİK

TÜSİAD’da genç liderleri daha fazla görmek istediklerini belirten Bilecik, “Geride bıraktığımız yıl yaşanan hain darbe girişimi bizlere düşünce ve irade açısından özgür bireyler yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu fazlasıyla gösterdi. Biz gençlerimize, kadınlarımıza öncelik veren yönetim anlayışın hep benimsedik, bundan sonrada benimseyeceğiz”dedi.

Haberin Devamı

HİÇBİR GÖREVZOR DEĞİLDİR

TÜSİAD’ın yeni başkanı Erol Bilecik, “TÜSİAD başkanlığının zor ve ateşten bir gömlek olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Hiçbir görev gerçekten zor değildir” cevabını verdi. 

İŞTE TÜSİAD’IN YENİ YÖNETİMİ

TÜSİAD’ın 2017-2018 dönemi yeni yönetim kurulu, yüksek istişare konseyi başkanlık divanı, denetleme kurulu ve haysiyet divanı üyelerinin seçimi yapıldı. Genel kurul toplantısında, TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu başkanı Erol Bilecik oldu. Başkan yardımcılıklarına ise Ali Koç, Simone Kaslowski ve Murat Özyeğin’in atanmasına karar verildi. Erol Bilecik’in başkanı olduğu yönetim kurulunun üyeleri, “Serra Akçaoğlu, Metin Akman, Batu Aksoy, Esin Güral Argat, Bahadır Balkır, Barış Oran, Mehmet Tara, İdil Yiğitbaşı ve Bahadır Kaleğası” şeklinde oluştu. Yeni yönetim kurulunun yedek üyeleri arasında Selçuk Yorgancıoğlu, Özlem Özüner, Nüket Küçükel Ezberci, Levent Akgerman, Hüseyin Özkaya, Sina Afra, Gönenç Gürkaynak, Can Yücaoğlu, Emre Eczacıbaşı, Cem Tüfekci, Elvan Ünlütürk, İrem Oral Kayacık yer aldı.

Derneğin yüksek istişare konseyi (YİK) başkanı olan Tuncay Özilhan da güven tazeledi. Özilhan’ın başkan yardımcılığına Arzuhan Doğan Yalçındağ, Nazlı Ümit Boyner, Ömer Aras ve Ahmet Agah Uğur getirildi. YİK sekreterleri ise Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!