En zengini biziz

Güncelleme Tarihi:

En zengini biziz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 00:00

G.Saray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, "1962-63’te de mali kriz vardı. O zaman 8 kişiyle Türkiye Şampiyonu olduk. Bizim camiada birbirimizi çok kıskanırız. Bütün spor dalları ise Galatasaray ile başladı" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü’nün tarihine bakarsanız belki de en çok eleştirilen başkan herhalde Özhan Canaydın’dır. 8.5 aylık Mehmet Cansun yönetimine son veren Özhan Canaydın ve ekibi, 10 yıl içinde çok büyük başarılara imza atacaklarını söylemişti. Ancak köprü altından çok sular aktı, verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Ne süper yıldızlar alındı, ne de lig ve Avrupa’da şampiyonluklar. Bütün bunların yanı sıra kötü bir mali potre.

Özellikle hedef konulan spor dallarında alınan oldukça kötü sonuçlar hem sarı kırmızılı taraftarları çok üzdü, hem de Galatasaray camiasının önde gelenlerini. Başarı gelmediği gibi mali açık da giderek büyüdü. Kimine göre borç 150, kimine göre de 200 milyon dolara dayandı. Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden, rüyaları süsleyen iki kupayı alan (UEFA, Süper Kupa) Cimbom’un şimdi tek kurtuluş recetesi Riva Projesi oldu.

Canaydın bu projeden 150 milyon dolar geleceğini belirtirken, genel kurulda gerekli izni alamamanın şokunu yaşadı. Bu sıkıntıyı kısa sürede atlatan Başkan, "Spor kulüpleri içinde Türkiye’deki en büyük gayrimenkul Galatasaray’da. Bunlar paraya çevrildiğinde sorunlar aşılacaktır. Şu anda bir rahatsızlık var. Onu da kısa sürede atlatacağız. Bu ya şubat ayında yapılacak mali kongre sonrası olacak, ya da marttaki genel kurul sonrası.

Ama sonunda proje devreye girecek ve G.Saray bu mali sıkıntıdan mutlaka kurtulacaktır" dedi. Özhan Canaydın, adaylık için de şunları söyledi: "Yeniden aday olup olmayacağıma seçim kongresinden önce yapılacak olan mali kongreden sonra karar vereceğim. Galatasaray’ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa mutlaka onu yapacağım. Galatasaray’da görevler hizmet edilsin diye insanlara verilir. Biz de hizmet etmeye çalışıyoruz."

Sarı kırmızılı kulübün 1962-63 yıllarında da mali sıkıntı içinde olduğunu hatırlatan Canaydın, "O zaman 8 kişiyle Türkiye Şampiyonu olduk. G.Saray camiasında birbirimiz çok kıskanırız" diye konuştu. Başkan, bütün spor branşlarının temelinde Galatasaray’ın olduğunu iddia ederken, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geçmişi başarılar dolu G.Saray Kulübü bu sıkıntıdan kurtulacaktır. Ben her eleştireye açığım. Bunu da herkes iyi bilir.

Şu sıralar yalnızca mali sıkıntının sorununu çözmek için mücadele ediyorum. İleriki zamanlarda bunun semeresini G.Saray alacaktır. Benim de kıymetim o zaman anlaşılacak. Bu zor şartlarda futbol takımının da iyi mücadele etmesi beni çok mutlu ediyor. Sıkıntıya rağmen futbolcularımız ve teknik ekip kendilerinden beklenenin üzerinde bir özveriyle mücadele ediyor ve şampiyonluk kovalıyor. Onları tebrik ediyor ve alınlarından öpüyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!