En yeni kitaplar

Güncelleme Tarihi:

En yeni kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 10:50

Rafa çıkanları seçtik, okuduk, değerlendirdik.

Haberin Devamı

ÇUKUROVA-YAŞAR KEMAL EDEBİYATININ TEMELLERİ (Barry, Charles Tharaud, YKY)

Barry Charles Tharaud, Yaşar Kemal’in beş erken dönem romanı üzerinde odaklanıyor: İnce Memed 1, Ortadirek, Yer Demir Gök Bakır, Ölmez Otu, İnce Memed 2... Tharaud Yaşar Kemal’in erken dönemine odaklanıyor ve eserlerinin arkasında yatan felsefeyi, edebi teknikleri ele alıyor.  

En yeni kitaplar

 

AH BİR KEDİ OLSAM! (Buket Uzuner, Everest)

Küçük Can’ın hayattaki en büyük hayali sadece bir kedisi olması değildi. Can, sabah karanlığında servis aracıyla okula gitmek yerine kediler gibi mışıl mışıl uyuyabilmeyi istiyordu. Acaba bir çocuk olmak yerine, bir kedi yavrusu olsaydı hayatı nasıl değişirdi? Buket Uzuner’in kaleminden içinizi ısıtacak bir kitap. 

Haberin Devamı

En yeni kitaplar

 

BAŞIBOZUK SEVDALAR (Canan Tan, Doğan)

Şiir, art arda üç aşk yaşıyor ve üçü de hayal kırıklığıyla bitiyor. Bu onu bitirmiyor, yerlerde süründürmüyor, bilakis her birinden güçlenerek çıkıyor. Şiir ve hayatına dokunan üç erkek Ezel, Baran ve Recep’in hikâyesi bu. 

En yeni kitaplar

 

MAĞRİPLİ’NİN SON İÇ ÇEKİŞİ (Salman Rushdie, Can Yayınları)

Moraes ‘Mağripli’ Zogoiby, koşin baharat tacirleriyle yeraltı dünyasını yöneten melezi bir soyun son temsilcisi. Rushdie’nin kahramanıyla  Hindistan’dan İspanya’ya bir yolculuğa çıkacaksınız. Yazar, romanında İspanyol ressam Francisco Pradilla y Ortiz’in 1492’de Granada’nın düşmesiyle ilgili bir tablosunda ele aldığı efsaneden esinlendi. 

En yeni kitaplar

 

BAKMADAN GEÇME!