En yeni egzersiz trendleri

Güncelleme Tarihi:

En yeni egzersiz trendleri
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 09:57

Kişisel ihtiyaçlar ve isteklere göre sürekli egzersiz trendleri sürekli değişiyor. İşte en yeni egzersiz trendleri...

Haberin Devamı

Değişen şartlar ve yepyeni gelişmeler ile her sene yepyeni spor ve egzersiz trendleri ortaya çıkıyor. Bu trendler kişisel ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda şekillenirken kimi zaman daha iyi sonuç almanıza ve daha rahat spor yapmanıza da imkan tanıyor. İşte en yeni egzersiz trendleri!

Kişiye Özel Egzersiz Dönemi

Eğer bire bir çalışma yaparak tamamen sizin vücudunuza, alışkanlıklarınıza, beslenme biçimlerinize uygun bir egzersiz planı hazırlanmasını istiyorsanız bu sene daha da öne çıkacak kişiye özel egzersiz programlarından yararlanabilirsiniz.

Sizi tanıyan ve iyi bilen bir eğitmenle ile daha kolay, etkili sonuç alabilirsiniz. Büyük spor salonlarından ziyade butik olarak hizmet veren kuruluşlar, özel ders için çok daha fazla avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

En yeni egzersiz trendleri

Artık Adımlarımızı Değil Kalp Ritmimizi Sayıyoruz

Attığınız adımlar kaç kalori yaktığınızı hesaplamanıza yardımcı olabilir. Ancak ne kadar verimli çalıştığınızı döktüğünüz ter ve kalp ritmi gösterir. Bu nedenden adım saymak tüm etkisini kaybediyor. Yeni trendle birlikte sporcular egzersiz esnasında kalp ritmini ölçüyor.

Saatlerden Ziyade Hızınızı Önemseyin

Herkesin vaktinin kıymetli ve dar olduğu bir çağda yaşıyoruz. Yeni trendler de bu hıza ayak uydurmak için geliştiriliyor.

Artık saatlerce koşu bandının üzerinde yürümekten ziyade kalp ritmini hızlandırıp daha kısa sürede, vücudun birçok bölgesini çalıştıran egzersiz programları tercih ediliyor. Zumba gibi dans ağırlıklı, cardio gibi vücut çalıştırmaya odaklı ya da pilates gibi kas güçlendirip esneklik kazandıran egzersizleri haftada birkaç kez, ortalama 15-40 dakika aralığında yaparak form tutabilirsiniz.

Â

En yeni egzersiz trendleri

Kendi Ağırlığınızla Çalışın: Fonksiyonel Fitness

Omurga kaslarından başlayarak tüm kasları çalıştıran fonksiyonel fitness, genel olarak vücudunuzun ağırlığını kullanarak ya da ek ağırlıklarla yapılıyor. Dengede durma, dayanıklılık ve çeviklik gibi artılar katan bu egzersiz biçimi giderek daha yaygın ve popüler hale geliyor.

Haberin Devamı

Egzersiz Rutinlerinizi Doğaya Taşıyın

Açık havada spor yapmak artık her zamankinden daha moda. Kapalı spor salonlarına kapanmaktan ziyade doğada gruplar halinde koşmak, yoga yapmak artık çok moda. Öyle ki bu tip egzersiz programları ile özel festivaller ve etkinlikler bile düzenlenmeye başlandı.

BAKMADAN GEÇME!