En yakın isim Levent Bıçakcı

Hasan Doğan’ın ölümü Futbol Federasyonu’nu ve Milli Takımları ne yönde etkiler? Yerine sizce göreve kim gelmeli?

HASAN Doğan düzgün bir adamdı. Allah rahmet eylesin, ailesine de sabırlar diliyorum. Bence Türkiye Futbol Federasyonu görevlerini bilmiyor. Para problemleri yok. En büyük sorun, kulüplerin nasıl idare edileceği, Türk futbolunun yapılanması. Bir Rezerv Lig kurulmak isteniyor. Yapılanma tamamen yanlış.

Türk Milli Takımı’nın başarısı ya da başarısızlığı Futbol Federasyonu Başkanı’na yüklenemez. O, elindeki imkanların en iyisini kullanıyor. Hasan Doğan’ın ölümünden sonra Futbol Federasyonu’nun yeni başkanını kulüplerin tayin etmesi lazım. Bana göre Türkiye’de bu işi en iyi yapacak kişi Şenes Erzik’tir. Ancak o da bu görevi kabul etmiyor. Haluk Ulusoy’un tekrar seçilme şansı varsa o da aday olabilir.

Bence tekrar aday olması yakışık almaz. Benim görüşüm bu göreve en yakın isim Levent Bıçakcı’dır.

Kaptanlar affedilmeli

 Beşiktaş’ta kavga eden iki kaptan İ.Üzülmez ile İ.Toraman’ın kadro dışı bırakılma kararını nasıl buluyorsunuz?


KAMPTA iki takım kaptanı terlik yüzünden kavga ediyor. Kamp bu, yemeğe terlikle de gelinir, şortla da, eşofmanla... Toraman’ın bu şekilde giyinmesi gayet doğal. Adamın smokin giyip, kravat takacak hali yok ya... Kavgayı tasvip etmek yanlış. Kavganın sebebi eski bir husumete de dayanıyor olabilir. Yönetimin kavga eden iki kaptanı kamptan göndermesi doğru olabilir. Bu iki oyuncu belki bundan sonra daha düzgün düşünür.

Beşiktaş ilginç bir kulüp. Kendi kendine problem yaratma konusunda üstlerine yok. Kampta kavgalar da olur, tartışmalar da... İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman takımın kaptanları ve ilk 11’de görev yapan iki oyuncu. Bence yönetim ileride ikisini de affetmeli. Burada tartışılması gereken, kaptanların kavga etme noktasına nasıl geldikleri. Asıl bu sorun ortadan kaldırılmalı.

Deivid’in yerine adam alınmalı

 F.Bahçe ayağı kırılan Deivid’in yerine yeni bir transfer yapmalı mı?


EĞER bir oyuncunuzdan sakatlığı ya da hastalığı nedeniyle uzun süre yararlanamayacaksanız, UEFA’nın kurallarına göre sözleşmesini dondurur ya da iptal edersiniz. Böyle bir şanssız sakatlık sonrası Fenerbahçe’ye herhalde bir hak tanınacaktır. Fenerbahçe de yeni teknik direktörü Aragones’in eksikliğini hissettiği bölgeye gerekli takviyeyi yapacaktır. Aragones, Deivid’in oynadığı bölgeyi biliyor.

O bölgeye mi, yoksa başka bir yere mi adam ister bilemem. Bir de Appiah olayı var. Fenerbahçe, Ganalı futbolcunun parasını günü gününe ödedi. Şimdi sözleşmesinin feshedilmesini bekliyor ki, yerine başka oyuncu transferi yapabilsin.

Kewell sağlıklıysa faydalı olacaktır

 Son 2 sezonda yalnızca 16 maç oynayan Harry Kewell’in transferini doğru buluyor musunuz?

SAKATLIĞI geçmişse eski performansını gösterebilir. Ancak, yönetimin bu oyuncuyu iyi bir sağlık kontrolünden geçirmesi lazım. Bizdeki yöneticiler tuhaf. Gösterişe çok meraklılar.

Seyircilere yaranmak için transferleri çok abartıyorlar. Yeni bir oyuncu ya da antrenör geliyor, taraftarlar havaalanına akın ediyor. Bu, dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu organizasyonlar yöneticilerle, taraftarların bir araya gelmesiyle oluyor. Güzel bir görüntü değil. Kewell, belki çok faydalı olacak. Belki de hiç oynayamayacak. Bunu zaman gösterecek.
Yazarın Tüm Yazıları