En iyi VR oyunları

Güncelleme Tarihi:

En iyi VR oyunları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 07:59

Oyun severler nihayet sanal gerçeklik gözlüklerine kavuştular. Peki sanal gerçeklik VR gözlükleri ile hangi oyunları oynayabileceğiz?

Haberin Devamı

Sanal gerçeklik teknolojisinin evlerimize girmesini çok uzun zamandır bekliyorduk. İşin gerçeği,70’lerde,80’lerde ve hatta 90’larda bile sanal gerçekliği tüketici elektroniği ürünlerine dönüştürmek için denemeler olduysa da bu girişimler başarılı olamadılar.

Hem teknolojinin yetersiz kalması ve dolayısıyla fiyatların çok yüksek olması, hem de toplumun bugün olduğu kadar dijital teknolojiyi günlük hayatına, yaşamına,zihnine entegre edememiş olması nedeniyle geçmişteki VR denemelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden oldu. Ancak neyse ki artık o dönemleri geride bıraktık.

Sanal gerçeklik gözlükleri Oculus Rift ve oyun dağıtım servisi Steam’in desteği ile geliştirilen HTC Vive, bu alanda devrim yarattılar. Şu anda piyasada sanal gerçeklik gözlüklerini 600-800 dolar arasında fiyatlarla satın almak mümkün.

Haberin Devamı

Ancak ne var ki, eğer bilgisayarınızgüçlü donanımlara sahip değilse,bu VR oyunlarını çalıştırmakta başarılı olamayacaktır, dolayısıyla, çok güçlü oyun donanımlarına sahip bir bilgisayara da ihtiyaç duyacağınızı hatırlatalım, ki o bilgisayarların fiyatları da 3-4 bin liralar seviyesinde bulunuyor.

Bugün “Oculus Ready” tanımıyla satılan bir bilgisayar için en az 1000 dolar ödemeniz gerekiyor. Öte yandan eğer PlayStation 4 oyuncusuysanız, Playstation VR gözlüğünü PS4’ü ve gerekli kontrol cihazlarını toplamda 800 dolar gibi bir fiyata edinmeniz mümkün. Ancak bazı oyunların PS4’ün sınırlarını zorladığını ve çalışmakta güçlük çektiğini de unutmayalım.

Sony’nin yöneticileri bu yüzden, VR oyunlarını kaldırabilecek yeni bir PS modeli üzerinde çalışıyorlar, kamuoyuna da yansıyan bu tartışmalarda, yeni Playstation’ın PS4.5 ismiyle çıkabileceği de konuşuluyor. 4K çözünürlükte oyunları çalıştırabilecek, gözlük, kamera ve kontrol cihazları ile tak çalıştır VR deneyimi sunacak bu yeni PS ile etkileyici VR oyunları oynamak mümkün olacak. Peki, bu yeni oyun donanımıyla bizi hangi oyunlar bekliyor?

Eve: Valkyrie

Eve Online, video oyun dünyasında çok özel bir yere sahip. 2003’te piyasaya çıkan MMORPG türündeki uzay gemisi simülasyonu,kısa sürede dünya çapındafanatik oyuncu kitlesine kavuştu. İzlandalı CCP firmasının geliştirdiği firma, bir süre sonra İzlanda’nın toplam ihracat gelirinin yarısını tek başına sağlamaya başladı.

Haberin Devamı

Her ay 14 dolar ödeyerek oyunu oynayan on binlerce oyuncu,tek bir sunucu üzerinde oynanan bu ilk MMO üzerinde,on binlerce yıldız sisteminin içinde sanal olarak yaşayan bir evren kurdular. Valkyrie,şimdi oyuncuları aynı oyun evreni içinde,dev uzay gemilerinden kalkan avcı gemilerinin kokpitine oturtarak aksiyon dolu bir maceraya götürüyor.

Oculus Rift gözlükleri ile uyumlu olan bu oyunun yanında CCP ayrıca Samsung Gear VR ile oynanabilen Gunjack' ıda geliştiriyor.

Elite:Dangerous

Efsanevi video oyun yapımcısı David Braben'in yıllar sonra oyun dünyasına yeniden dönmesine neden olan oyunu Elite:Dangerous da Oculus Rift'i destekleyen oyunlardan biri.

Haberin Devamı

Çok detaylı bir uzay simülasyonu olan Elite ile oyuncu uzay gemisinin kokpitine oturuyor ve 400 milyar yıldız sisteminden oluşan,pratik olarak sonsuz bir uzayda,gezegenler ve uzay istasyonları arasında ticaret yapıyor,yeni yıldız sistemleri keşfediyor,madencilik yapıyor,ödül avcılığı ve hatta korsanlıkla uğraşayabiliyor,donanmaya dahil olup evrendeki dev polistik güçlerin savaşlarına katılabiliyor.

Star Citizen

Wing Commander serisinin yapımcısı Chris Roberts'ın,konsol oyunlarının video oyun piyasasını işgal etmesi üzerine Holywood'a odaklanmasının ardından,Crowdfunding sistemi ile yeniden oyun yapımcılığına döneceğini müjdelemesiyle ortaya çıkan Star Citizen,henüz piyasaya çıkmadan oyunculardan 100 milyon doların üzerinde bağış almış bir uzay simülasyonu.

Haberin Devamı

Aynı zamanda MMO özelliklerine sahip olan oyunda çok gelişmiş,çok detaylı uzay gemisi dinamikleri yer alıyor ve Wing Commander serisinden alışkın olduğumuz heyecanlı uzay savaşları oyuncuları bekliyor.

En iyi VR oyunları

Adrift

Bol ödüllü Gravity filmini anımsatan oyun büyük bir kazanın meydaan geldiği uzay istasyonunda hayatta kalmaya çalışan bir astronotun öyküsünü anlatıyor.

The Climb

Sanal gözlüğünüzle yüksek bir dağa tırmandığınızı düşünün. Başınızı her çevirdiğinizde aşağıda muazzam bir uçurum ve siz o dimdik kayanın üzerindesiniz. Oyunun yapımcısı ünlü oyun yapımcısı Crytek ve oyun da CryEngine'ı kullanıyor. The climb,Vr dünyasının en güzel görünen oyunlarından biri olacak.

Haberin Devamı

En iyi VR oyunları

Subnautica

İçinde okyanusların olduğu cennet gibi bir gezegende koloni kurmak için yola çıkmış bir uzay gemisinin o gezegenin atmosferine girerken parçalandığını ve gezegene çakıldığını düşünün. Gemiden kurtulan tek kişi sizsiniz ve ana gezegeninizden size yardım gelmesi yüzlerce yıl sürecek. Hayatta kalmak için gezegendeki kaynakları ve geminizden kurtardıklarınızla kendinize yeni bir üs kurmalısınız.

Subnautica,henüz erken erişimde ama çok zengin oyun dünyası ile büyük beğeni topluyor. Bu oyunda amacınız,gezegene zarar vermeden,gezegendeki canlıları öldürmeden kendinize küçük bir cennet kurmak. Fakat bu iş o kadar kolay değil. Üstelik gezegendeki pek çok canlı da son derece saldırgan.

Space Pirate Trainer

Han Solo’culuk oynamak isteyenleri çok memnun edecek olan oyun, bir uzay korsanı olabilmeniz için size eğitim veriyor. Blaster tabancanızı alıp uzay istasyonunu basıyor, uzay gemilerini kaçırıyor, ticaret gemilerine saldırıyorsunuz. Etik olarak hoş işler değil ama korsanlık insanlık tarihi boyunca var olan ve var olmaya devam edecek bir gerçek. Ayrıca unutmayın tarih boyunca bir devletin korsan dediğine, diğer devlet kahraman demiştir. Bu işler böyle... Oyun HTC Vive için satışta ve çok iyi eleştiriler alıyor.

House of the Dying Sun

Donanmanızla uzayda savaşlara katıldığınız bu oyunda bir komutan olarak donanmanızdaki gemilere emirler verirken aynı zamanda avcı gemilerinin kokpitlerine geçip düşmanla doğrudan çatışmaya da girebiliyorsunuz. Hızlı, güzel ve heyecanlı. Taktiksel derinliği olan başarılı bir uzay gemisi simülasyonu.
Horde Z Zombi apokalipsosuna bir dolu silahla hazırsınız ve zombi orduları da üzerinize doğru koşuyorlar. Tetiğe asılmanın zamanıdır. Sanal gerçeklik içinde zombilerle savaşmanın çok başka bir deneyim olduğunu fark edeceksiniz.

Lightblade VR

Star Wars serisinin ilk filminde, Luke’un ışın kılıcıyla antrenman yapmasını sağlayan minik robotu hatırlıyor musunuz? Bu oyun sayesinde o antrenmandan başlayarak bir ışın kılıcı ustası olabilir ve rakiplerinizle dövüşebilirsiniz. Işın kılıcının çok tehlikeli ve ölümcül bir silah olduğunu da hatırlatalım.İşiniz kolay olmayacak.

The Lab

Half Life’ın yapımcısı Valve’ın VR oyuncularını desteklemek için ücretsiz olarak piyasaya sürdüğü bu oyun, piyasadaki en beğenilen VR oyunlarının başında geliyor.The Lab ile çok farklı ortamlarda,ortama uygun aksiyonların içine giriyorsunuz. Bir bilimkurgu ortamında, uzay gemisinin motorunu tamir etmeye çalışıyorsunuz, ortaçağda kalenize saldıran düşmanları kuleden okla indirmeye çalışıyorsunuz. Ücretsiz olduğunu da söylemiştik,değil mi?

Vanishing Realms

RPG oyuncularının hayalleri gerçek oluyor. Bunca yıldır mağaralarda, mahzenlerde,büyüleyici ortamlarda koşturup görevleri yerine getirmeye çalışan RPG oyuncuları Vanishing Realms sayesinde artık o ortamların içine girebiliyor, ürkütücü iskeletlerle, canavarlarla yüz yüze dövüşebiliyor, sayısız hazineyi elleriyle tutarak keşfedebiliyor.Çok gerçekçi ve çok etkileyici. Bir oynayan bir daha vazgeçemiyor.

War Thunder

İkinci Dünya Savaşı temalı bu MMO oyununda gerçek oyunculara karşı savaşırken,savaşın gerçek ortamını, o devasa yıkımı kendi gözlerinizle ve cephenin içinden yaşayarak hissedebiliyorsunuz.

Mermiler çevrenizde uçuşuyor, etrafınıza bombalar düşüyor, şarapneller gözünüzün önünde uçuşuyor, düşman askerleri süngülerle üzerinize saldırıyor. Bu oyunları VR gözlükleri ile oynayan çocukların büyüdüklerinde savaşın ne kadar büyük bir acı olduğunu daha iyi anlayacağını umuyoruz.

Hover Junkers

Star Wars evrenine benzer bir atmosferde geçen bu ilginç oyunda, çöllerde dolaşıyor ve dev savaşlardan arta kalan savaş araçları içinden işe yarar parçaları çıkarıp satmaya çalışıyorsunuz.Ama işiniz kolay değil, hiçbir yasanın olmadığı o atmosferde rakip çöpçüler de iş başında ve size ateş etmekten hiç çekinmiyorlar. Maceralı, heyecanlı, hızlı, zekice tasarlanmış ve çok tarz bir oyun.

Call of the Starseed

80’lerin bilim kurgu fantezi filmlerini anımsatan bu macera oyununda kayıp kızkardeşinizi bulmak için bir robotla yola çıkıyorsunuz ve gizemli mekanlarda,çok farklı bulmacaları çözmeye çalışarak yolunuza devam ediyorsunuz.

En iyi VR oyunları

VARRR

Orta Çağ dünyasının tehlikeli denizlerinde bir kaptan olarak geminizi korsanlara karşı savunuyor, savaşıyor, hedefinize ulaşmaya çalışıyorsunuz. Yelkenleriniz rüzgarla dolarken, geminize manevralar yaptırıyor, düşman gemilerine top atışları yapıyor, Orta Çağ denizcisi olarak o maceraları birebir yaşıyorsunuz.

FATED: The Silent Oath

Viking mitolojisinden alınan öyküsü ile Fated, çok heyecanlı ve sürükleyici bir oyun.Yalnız bir viking olarak, denizlerde yelken açıyor, düşmanlarınızla savaşıyor, ormanda avlanıyor ve öfkeli tanırların üzerinize saldığı devlerin dünyayı yok etmesini engellemeye çalışıyorsunuz.

ARM Planetary

Prospectors Asteroid Resource Mining Uzay madenciliği sizi heyecanlandırıyorsa,önümüzdeki 50-100 yıl boyunca bu merakınızı ancak sanal gerçeklik gözlükleriyle giderebileceğinizi söyleyelim.

ARM da, açık dünya formatında bir RPG olarak, oyuncunun uzayda serbestçe dolaşıp madencilik yapmasını ve uzay istasyonlarında dolaşmasını sağlıyor ancak çok derin bir oynanışa sahip olan oyunun stratejik detaylara da sahip olduğunu göreceksiniz.

Apollo 11 VR
Apollo programı ile aya gitmek, ayda yürümek, o uzay aracını kullanmak, gemideki sorunlarla boğuşmak ve dünyada sadece çok az sayıda astronotun deneyimlediği o atmosferi yaşamak isterseniz, bu oyun sizi mutlu edecek. VR konusunda çok sayıda ödülü de toplayan oyun sayesinde gerçek zamanlı olarak Ay’a gidip dönüyorsunuz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!