En skandal 5 sevinç

Güncelleme Tarihi:

En skandal 5 sevinç
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 00:00

St. Pauli’de oynayan Deniz Naki’nin, attığı golden sonra ‘boğaz kesme’ hareketi Almanya'da olay oldu. Ünlü gazete de, ‘5 sevinç skandalı’ başlığı altında futboldaki tahrik edici sevinçleri yazdı. Deniz Naki'ye bu sevinç sonrasında 3 maç ceza verildi.

Haberin Devamı

1-Souness, Galatasaray bayrağını Saracoğlu’nun ortasına dikti. (1996)
2-Van Bommel golü attıktan sonra  seyircilere bu hareketi yaptı. (2007)
3-Bremen kalecisi Wiese megafonla Hamburg takımına küfür etti (2009)
4-Paolo di Canio seyircilere Hitler selamı verdi. (2005)     Â
5-Roland Koeman, tribünlere poposunu gösterdi. (1998)

MAÇLARDA yapılan sevinç gösterileri her zaman dikkat çekmiştir. Kimi eleştirilmiş, kimi de çok beğenilmiştir.
Almanya’nın 2. liginde St. Pauli takımında forma giyen Türk asıllı Deniz Naki, Kuzey Derbisi olarak adlandırılan Hansa Rostock maçında 84. dakikada attığı gol sonrası ‘boğaz kesme’ hareketi yaptı, ortalık karıştı. Holiganlar maç sonrası Türk futbolcuyu hedef alırken, stat dışında da olaylar çıkardı. Alman Futbol Federasyonu da Naki’ye sporcuya ve spor ahlakına yakışmayan davranışı dolayısıyla üç maç men cezası verdi.
Maç 1-1 sona ermişti
Bu olaylar sonrası Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, yeşil sahalarda şimdiye kadar yapılan en büyük tahrikleri ele aldı. Gazete konu ile ilgili ‘5 sevinç skandalı’ başlığı ile yaptığı haberinde eski Galatasaray Teknik Direktörü Souness’in bayrak dikme olayını ele aldı.
İskoç çalıştırıcı, 1996 yılında 1-1 biten Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra sarı kırmızı bayrağı Fenerbahçe sahasının ortasına dikmiş ve büyük tepki almıştı.
1988 yılında Hollanda Milli Takımı’nın Almanya’yı Hamburg’da 2-1 yendiği Avrupa Şampiyonası yarı final maçından sonra Hollandalı ünlü futbolcu Roland Koeman, sevincini tribünlere poposunu göstermişti.
Lazio’nun Roma’yı 2005 yılında 3-1 yendiği maçtan sonra Lazio forması giyen Paolo di Canio seyircilere Hitler selamı yapmıştı.
Ä°talyan futbolcu bu hareketinden dolayı 10 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı.Â
Bir zamanlar Barcelona forması da giyen B. Münihli Mark van Bommel’ın 2007 yılında Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Alman takımının 3-2 kazandığı maçta üçüncü golü attıktan sonra sağ yumruğunu seyircilere göstermesi. Bu yılın mayıs ayında önce UEFA sonra da Almanya Kupası’nda Werder Bremen’in Hamburg’u elemesinden sonra Werder Bremen kalecisi Tim Wiese megafonla Hamburg takımına küfür etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!