En önemli sorun işsizlik

Güncelleme Tarihi:

En önemli sorun işsizlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 00:00

TOBB Başkanı, kendi kuşağının, yaptıkları her farklı şeyde ‘İcat çıkarma’ denilerek yetiştirildiğini ama bu dönemin icat dönemi olduğunu belirtti.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu, sorunun girişimcilikle çözülebileceğini belirterek, “İnsanlara faydalı olmanın yolu, bir kişiye iş, aş verebilmek. Bunu da yapacak olan girişimci” dedi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğrencilere “Girişimcilik ve Liderlik” konulu konferans verdi ve kendi kuşağının, yaptıkları her farklı şeyde “icat çıkarma” denilerek yetiştirildiğini ama bu dönemin “icat” dönemi olduğunu kaydederek, gençlere çocuklarını “icat çıkarın” telkiniyle büyütmelerini önerdi. Hisarcıklıoğlu, özel sektörü ve girişimciliği seven gençler yetiştirmek gerektiğine inandığını ve bu amaçla üniversiteyi kurmaya yöneldiklerini söyledi.

Başarı takım işidir

BAŞKAN başarı, takım işidir. Hayal kurmadan, hedef koymadan başarı elde edilemez dedi. Hedefe ulaşabilmek için çalışmanın ve sabrın da gerektiğinin söyleyen Hisarcıklıoğlu, girişimcilik için sermayenin belirleyici olmadığını belirtti ve facebook ile twitter’ı kuran gençleri örnek gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!