GeriSeyahat En lezzetli börekleri yapan 10 adres
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En lezzetli börekleri yapan 10 adres

En lezzetli börekleri yapan 10 adres

Bu hafta en iyilerin konuÄŸu kıymalısı, peynirlisi, ıspanaklısı veya patateslisiyle börekler. Türk mutfağında hatırı sayılır bir yere sahip olan böreklerin yöreye, kullanılan malzemeye veya piÅŸirme yöntemine göre deÄŸiÅŸen pek çok çeÅŸidi var.Usta ellerden çıktığında, yanında bir bardak da çay varsa, böreÄŸin tadına doyum olmaz. Jüri üyelerimize en lezzetli börekleri yedikleri mekanları sorduk, verdikleri cevaplar en iyi 10 listesini ortaya çıkardı. Son 10 yılda franchising sistemiyle büyüyen Aslı Börek bir numara olurken, onu yine Ä°stanbul'dan Tarihi Sarıyer Börekçisi takip etti. Listede kıymasına kuşüzümü konan böreklerden, klasik su böreÄŸine kadar birçok çeÅŸit bulunuyor. DeÄŸiÅŸik tatlar arayanlar için ısırganotlu, pancarlı börek bile var. EN Ä°YÄ° 101. Aslı Börek - Ä°stanbul2. Sarıyer Hünkar Börekçisi - Ä°stanbul3. Sacide - Ä°stanbul4. Saray - Ä°stanbul5. Borsa Lokantası - Ä°stanbul6. Tarihi Kireçburnu Fırını - Ä°stanbul7. GüllüoÄŸlu - Gaziantep8. Seç - Adana9. Safinaz - Ä°zmir10. Börekchi - AnkaraASLI BÖREK 12 yılda 43 restoranÄ°lk ÅŸubesini 1992 yılında Ä°stanbul Göztepe'de açan Aslı Börek, ÅŸu anda 43 ÅŸubeye sahip. Ãœnlü börekçinin Ä°stanbul'da 35, Ankara'da dört, Bursa ve Ä°zmit'te iki ÅŸubesi var. Börekler tüm ÅŸubelere Göztepe merkez ÅŸubesinden çiÄŸ olarak dağıtılıyor. Bu ÅŸubelerin çoÄŸunluÄŸu franchising sistemiyle çalışıyor. Åžirketin başında Aziz Kutlu, Mehmet Badem ve Mustafa Akbulut var. Aslı Börek'te suböreÄŸinin kıymalı, peynirli ve ıspanaklı; sigara böreÄŸinin kıymalı, patatesli, beyaz ve kaÅŸar peynirli çeÅŸitleri bulunuyor. SuböreÄŸinin porsiyon fiyatı iki buçuk milyon, sigara böreÄŸinin tanesi 800 bin lira. Açılış ve kapanış saatleri ÅŸubelere göre deÄŸiÅŸiyor. Ä°stanbul Karaköy'deki Aslı Börek'te sabah saat beÅŸte bile sıcak börek bulabilirsiniz. Kapanış saati ise 24.00. Ãœnlü müdavimleri arasında Salih Güney ve Tarık Tarcan bulunuyor. Göztepe merkez tel: (216) 386 35 34SARIYER HÃœNKAR BÖREKÇİSÄ°BaÅŸka yerde ÅŸubesi yokÄ°stanbul'un ünlü börekçilerinden Sarıyer Hünkar Börekçisi'nin sahibi Seyfullan Marangoz. Ä°stanbul'da 17 senedir tek ÅŸubeyle hizmet veren Sarıyer Hünkar Börekçisi'nde peynirli suböreÄŸi ve dört çeÅŸit kolböreÄŸi satılmakta. KolböreÄŸinin kıymalı, patatesli, peynirli ve sade çeÅŸitleri var. Bütün böreklerin porsiyon fiyatı iki milyon 400 bin lira. Haftanın yedi günü 05.30-24.00 arası açık. Ãœnlü müdavimleri arasında AliÅŸan, Müslüm Gürses var. Tel: (212) 242 87 82.sacidePancarlı börek bile varÄ°stanbul Suadiye'deki Sacide Restoran, yedi senedir hizmet veriyor. Sahibi Serpil Fırat. Türk mutfağından örnekler bulabileceÄŸiniz restoranda suböreÄŸi, kolböreÄŸi, gülböreÄŸi ve gelin bohçası çeÅŸitleri var. Sacide isminde özel bir kolbörekleri de bulunuyor. Bu kolböreÄŸinin yapımında kıyma, ceviz ve bulgur kullanılıyor. Isırganotlu, turpotlu ve pancarlı börekleri de Sacide'de bulabilirsiniz. SuböreÄŸinin kilosu 9 milyon 800 bin, kolböreÄŸinin kilosu 10 milyon 750 bin lira. Taneyle satılan gülböreÄŸi bir milyon. Haftanın her günü saat 8.00-22.00 arası açık. Ãœnlü müdavimleri arasında Perran Kutman ve Tolga Savacı bulunuyor. Tel: (216) 416 46 29.saraySuböreÄŸi bir klasikÄ°lk Saray Muhallebicisi 55 yıl önce BeyoÄŸlu'nda açıldı. Åžu an Ä°stanbul'da toplam altı ÅŸubesi var. Sahibi BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ ve ailesi. Saray'da suböreÄŸi ve kolböreÄŸi çeÅŸitleri satılıyor. SuböreÄŸinin sadece peynirlisi var. Nur Çintay, ‘‘SuböreÄŸi bir klasiktir’’ diyor. Farkının nedeni hamurunun daha kalın oluÅŸu. KolböreÄŸinin peynirli, kıymalı ve patatesli çeÅŸitleri bulunuyor. Tüm böreklerin 200 gramlık porsiyon fiyatı 1 milyon 750 bin lira. Hafta içi her gün 7.00-03.00 arası açık. Müdavimleri arasında tarihçi Ä°lber Ortaylı, Tamer KaradaÄŸlı ve Hamdi Alkan var. TeÅŸvikiye tel: (212) 236 16 17. borsa lokantası77 yıllık mekanÄ°stanbul'un en ünlü lokantalarından Borsa, 77 yıldır hizmet veriyor. Aile ÅŸirketinin Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Rasim Özkanca. Ä°stanbul'da toplam altı ÅŸubesi var. Lütfi Kırdar ve Fenerbahçe ÅŸubeleri restoran, Eminönü ve Taksim ÅŸubeleri ise fast food olarak hizmet veriyor. Son ÅŸubesinin adı, Borsa markası geçmeyen Loft Restoran. Borsa'da kıymalı ve peynirli olmak üzere iki çeÅŸit börek bulabilirsiniz. Porsiyon fiyatı dört milyon lira. Restoran hizmeti veren ÅŸubelerde rezervasyon ÅŸart. Haftanın yedi günü 12.00-24.00 arası açık. Müdavimleri arasında ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül ve iÅŸadamı Emir Cankurtaran var. Lütfi Kırdar tel: (212) 232 42 01.tarihi kireçburnu fırınıKıymasında kuşüzümü varTarihi Kireçburnu fırını 47 senelik geçmiÅŸe sahip. Sahibi Osman Bostancı'ya amcası ve babasından emanet. KolböreÄŸi, peynirli suböreÄŸi, Ãœsküdar böreÄŸi ve gülböreÄŸi satılıyor. KolböreÄŸinin (Sarıyer böreÄŸi de deniliyor) kıymalı, peynirli ve sade çeÅŸitleri var. Ãœsküdar böreÄŸi talaÅŸ ve puf böreÄŸine benziyor. GülböreÄŸinin ise kıymalı, ıspanaklı ve patatesli çeÅŸitleri bulunuyor. SuböreÄŸi ve kolböreÄŸinin porsiyon fiyatı 2 milyon 750 bin lira. Ãœsküdar ve gülböreÄŸinin porsiyonu ise 1 milyon 750 bin liradan satılıyor. Haftanın her günü 05.00-22.00 arası açık. Müdavimleri arasında Sakıp Sabancı, Semra Özal ve ÅŸarkıcı Hakan AltuÄŸ bulunuyor. Tel: (212) 262 10 59güllüoÄŸluSırrı malzemesinde saklıBaklava imalatında adını tüm Türkiye'ye duyuran, hatta bazı Avrupa ülkelerinde aranılan marka haline gelen GüllüoÄŸlu, baklava unundan yaptığı böreklerle de ünlü. Gaziantep'teki salonun iÅŸletmecisi Abdülkadir GüllüoÄŸlu, sabah kahvaltısı için hazırladıkları su böreÄŸinde iddialı. Tereyağı ve Antep peyniri ile hazırlanan suböreÄŸinin porsiyonu 2 milyon lira. Tel: (342) 231 65 43 - 2345348seçSuböreÄŸi közde piÅŸiyorAdana'daki Seç Baklavaları her sabah közde piÅŸmiÅŸ suböreÄŸi ile güne baÅŸlıyor. Mustafa Tekin'e ait mekanda hazırlanan suböreÄŸinin bir diÄŸer önemli özelliÄŸi suda kaynatılan ve çok ince açılan hamurun içine konan peynir. Åžanlıurfa'dan getirilen yaÄŸlı koyun peyniri suböreÄŸinin lezzetine lezzet katıyor. Seç Baklavaları'nda günde 5-6 tepsi suböreÄŸi satılıyor. 4 kiloluk bir tepsiden yaklaşık 16 porsiyon suböreÄŸi çıkıyor. 250 gramlık porsiyonların fiyatı 2 milyon lira. Haftanın her günü sabah 6.30'da açılıyor, tatlı bitmeden kapanmıyor. Tel: (322) 458 55 69 safinazÄ°zmir'in ünlü börekçisiÄ°zmir Alsancak'ta 12 yıldır hizmet veren Safinaz Börekçisi kıymalı, peynirli, patatesli ve ıspanaklı börekleriyle dikkat çekiyor. Sahibi Trabzonlu YeÅŸim Taner. Taner, lezzetin sırrının titizlik ve kaliteli malzemede gizli olduÄŸunu söylüyor. Her gün 07.00-19.00 saatleri arasında açık. Safinaz'da ıspanaklı, patatesli, peynirli böreÄŸin kilosu 6, kıymalı böreÄŸin kilosu ise 7.5 milyon lira. Ä°zmir ve çevresinden birçok müşterisi var. Tel: (232) 421 55 98. börekchiÄ°steÄŸe göre börek Ankara'da 2 yıl önce toptan suböreÄŸi satmaya baÅŸlayan Börekchi, müşterilerden gelen yoÄŸun istek üzerine perakende satışlara baÅŸlamış. Sahibi Mehmet ve OkÅŸan Gönen çifti. Börekchi'nin en büyük özeliÄŸi müşterinin isteÄŸine göre börek yapması. Müşteri damak tadına göre istediÄŸi böreÄŸi tarif ediyor ve hazırlatıyor. Müdavimlerin büyük bölümü milletvekilleri ve bakanlar. OkÅŸan Gönen, börekleri ev ve Kayseri usulü yaptıklarını söylüyor. Peynirli, kıymalı ve ıspanaklı olmak üzere üç börek çeÅŸidi var. Kilosu 9 milyon lira. Tel: (312) 496 12 45Â
False