En küçük ev sahibi

Güncelleme Tarihi:

En küçük ev sahibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 00:00

Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, ülkesinin milli günü nedeniyle bir resepsiyon verdi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı resepsiyonda büyükelçi Haljas, konukları minik bebekleri Robert Sebastian’ın kucağına alarak karşıladı.

Haberin Devamı

Çengelhan Rahmi Koç Müzesi’ndeki resepsiyona AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı. Bir süre önce Ankara’daki görevine başlayan Estonya Büyükelçisi Miko Haljas, eşi Marik Haljas ile çocukları Karl Erik ve Robert Sebastian’la birlikte konukları kapıda karşıladı. Büyükelçinin kucağına alarak davetlileri karşıladığı minik oğlu Robert Sebastian, gecenin ilgi odağı oldu. Bakan Egemen Bağış da, Karl Erik’i kucağına alarak poz verdi.

ESTONYALININ YOLUNU İZLEYİN

Egemen Bağış gecede yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin kardeşlik ve işbirliğine dayandığını belirtti. Kars’ın Karacaören Köyü’nün Estonyalı bir topluluk tarafından kurulduğunu söyleyen Bağış, oranın Estonya kültürünü koruduğunu ifade etti. Bağış, konuşmasında “Lüksemburg ve Estonya liderleri Türkiye’nin AB sürecini destekliyor. Bunların destekleri rastlantı değildir. Avrupa liderlerine bir mesajım var. Eğer politik olarak kendinizi kurtarmak istiyorsanız Estonyalı’nın yolunu izleyin” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!